2. Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali İstanbul'da başladı

2. Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali İstanbul'da başladı
Kütüphane Haftası kapsamında Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali İstanbul'da başladı.

Geçmişi 18 yüzyılın ortalarına dayanan 250 yıllık tarihi geçmişe sahip Rami Kışlası'nda başlayan festivalde, geleneksel kütüphane anlayışı dijital çağın imkânlarıyla kitapseverler, araştırmacılar ve teknoloji meraklılarına yeni bir deneyim sunuyor.

4-6 Nisan tarihleri arasında Rami Kütüphanesi'nde gerçekleştirilecek olan festivale 15 farklı şehirden 31 halk kütüphanecisi poster sunumları ile katılım sağlarken 24 panelist çeşitli konularda düzenlenecek paneller ile ziyaretçilerle buluşacak.

Festivalde ayrıca 40'tan fazla teknoloji firması da yer alıyor.

Taner Beyoğlu

Fuara ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, "Festivalin temel amacı, teknolojinin kütüphane hizmetleri alanında yeni fikir ve projelerin ortaya çıkmasını sağlamaktır. Kütüphane hizmet alanı ile teknoloji alanı birbirlerine yakın değil gibi görünüyor ama her iki alan da birbirleri için önemli fırsatlar sunuyor. Kütüphane hizmetleri alanında teknoloji teknoloji firmalarının, yazılım üreten, fikir üreten ve proje ortaya koyan çok önemli kurum ve kuruluşlar var. teknoloji tarafında kütüphane hizmetlerinin geliştirilmesi, temel kütüphane hizmetlerinin her yaş gurubundan, her kesimden vatandaşımızın erişimi için kolaylaştırıcı etkisini olduğunu görüyoruz. Geçen sene başlayan hikâyede fikir aşamasında olan birçok ürünün bu sene ürüne dönüştüğünü görüyoruz. Bu anlamda da festivalin maksadının hasıl olduğunu görüyoruz. Onlardan birisi de sağımda görünen ve Türkiye'nin ilk yapay kütüphane asistanı olan 'bilgi' robotumuz. Bilgi, Rami Kütüphanesinde hem rehberlik ediyor hem de kullanıcılara bölümleri tanıtıyor. Aynı zamanda araştırmacılara kaynaklara ulaşmada yardımcı oluyor. Kütüphanedeki sanatsal etkinliklerle ilgili de bilgi veriyor." dedi.

Katılımcı firmaların ağırlıklı olarak Türkiye'den olduğunu ancak Uluslararası Kütüphane Federasyonları Birliği'nin (İFLA) üst düzey yöneticilerinin bu sene fuara katılım sağlayacaklarını belirten Beyoğlu, "Ülkelerindeki deneyimleri bizimle paylaşacaklar. Üreten Kütüphaneler, bizim ana temamız. Kütüphanelerimiz, ülkemizdeki sosyal-kültürel kalkınmaya, bilimsel gelişmeye, hatta ekonomik kalkınmaya nasıl katkı sunabilir? Diye konuşacağız. İFLA da bu anlamda bize önemli bir katkı sağlayacak. Uluslararsı katılımın da geçen seneye oranla daha güçlü olduğunu söyleyebilirim. Geçen sene 20 bin katılımcımız olmuştu, bu sene 30 bin ziyaretçi olmasını hedefliyoruz." diye konuştu.

2. Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali İstanbul'da başladı

2. Uluslararası Kütüphane ve Teknoloji Festivali İstanbul'da başladı

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.