,
  • BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 25 °C

21'inci İmam Hatipliler Kurultayı sonuç bildirgesi açıklandı

21'inci İmam Hatipliler Kurultayı sonuç bildirgesi açıklandı
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen 21'inci İmam Hatipliler Kurultayı, imam hatip okulları ve geleceğine dair 13 maddeden oluşan sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla nihayete erdi.

siyetle üzerinde durulması gereken bir konudur. İmam hatip okullarında çocuklarımıza İslami değerleri, hayata ve eşyaya Müslümanca bakmayı ve Müslümanca yaşamayı öğretirken onlara bugünkü dünyanın gerektirdiği yetkinlikleri de kazandırmalıyız.

9. İmam hatip okullarının her yönden ve her mecrada tanıtımının yapılması ve bu okullar hakkında kimi zaman görülen bilgi eksikliği, ön yargı ya da yanlış bilgilerin ortadan kaldırılması için imam hatip davasına gönül veren herkes gayret göstermelidir.

10. İmam hatip okullarının köklü geleneğini korumak ve bu okulları güçlü bir geleceğe taşımak mezunlarımızın, mensuplarımızın ve eğitimcilerimizin vazifelerindendir. Bu çerçevede imam hatip okullarının ders müfredatı, çağın getirdiği ihtiyaçlar çerçevesinde yeniden güncellenmelidir.

11. İmam hatip okullarını güçlü kılan en önemli hususlardan biri de velilerimizin bu okullara verdiği maddi manevi destektir. Bu nedenle imam hatip okulları ve ÖNDER teşkilatlarımız aileye yönelik çalışmalara ağırlık vermeli ve aile yapımızı koruyup güçlendirecek, ailelerimizle okullarımız arasındaki bağı güçlü kılacak çalışmaları gündemine almalıdır.

12. İmam hatip mensuplarının ve teşkilatlarımızın öncelikli gündemlerinden biri de ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa ve Filistin'in siyonist işgalden kurtularak özgürlüğüne kavuşması gayesidir. Bir yıldır Gazze’de yaptığı soykırımla 40 binden fazla insanı öldüren, şehirleri yakıp yıkan katil İsrail’in tüm Müslümanlara yönelik saldırgan tutumu karşısında durmanın insanî, vicdani ve dinî bir görev olduğu asla unutulmamalı; derneklerimiz bu bilincin imam hatip neslimize kazandırılması için her türlü çalışmayı gündeminde tutmalıdır.

13. 21'inci İmam Hatipliler Kurultayımızın imam hatip neslimiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; başta Gazze olmak üzere dünyanın dört bir yanında zulme maruz kalan mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55