ABD, Ukrayna'ya silah yardımını durdurdu

ABD, Ukrayna'ya silah yardımını durdurdu
Beyaz Saray, ABD’nin Ukrayna’ya yaptığı tüm askeri yardımları durdurma kararı aldığını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaşadığı tartışmanın ardından bu ülkeye yaptığı askeri yardımları askıya aldı.

Kararın, Donald Trump ile Volodimir Zelenski arasında cuma günü Beyaz Saray’da yaşanan sert tartışmanın ardından geldiği belirtildi.

İkilinin, nadir metaller anlaşması öncesinde yaşadığı gerilim sonrası Zelenski ABD’den ayrılmıştı.

Beyaz Saray yetkilileri, Trump’ın Ukrayna’ya yapılan tüm askeri yardımları süresiz olarak askıya aldığını doğruladı.

CNN’e konuşan bir yetkili, "Başkan barışa odaklandığını açıkça ifade etmişti. Ortaklarımızın da bu hedefe bağlı olduklarını görmek istiyoruz. Çözüme katkı sağladığından emin olmak için yardımlarımızı durduruyoruz." dedi.

Bir diğer yetkili ise bu kararın, henüz Ukrayna’ya ulaşmamış tüm askeri teçhizat ve mühimmat sevkiyatlarını kapsadığını belirtti.

Avrupa ülkeleri ise Ukrayna’ya destek vermeye devam edeceklerini duyurmuştu.

ABD’den ayrılan Zelenski, İngiltere’ye giderek Avrupa liderleriyle bir araya gelmiş, İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Londra’da düzenlenen Ukrayna konulu zirvede, askeri yardımların süreceğini ve Rusya’ya yönelik ekonomik baskının artırılacağını açıklamıştı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.