ABD'den PKK/PYD'ye yeni silah sevkiyatı

ABD'den PKK/PYD'ye yeni silah sevkiyatı
İşgalci ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, Suriye'nin kuzeyinde PKK/PYD'nin kontrolü altındaki bölgelere bir askeri sevkiyat daha gerçekleştirdi. Örgüte gönderilen yardım konvoyunda zırhlı araçlar, silahlar ve çeşitli lojistik ekipmanlar yer aldı.

ABD, "DAİŞ'le mücadele" bahanesiyle Suriye'nin kuzeyinde PKK/PYD unsurlarına verdiği desteği sürdürüyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından yapılan açıklamada, Rimêlan bölgesine yeni bir askeri konvoyun ulaştığı bildirildi.

Konvoyda tankerler, zırhlı araçlar, silahlar, jeneratörler ve lojistik malzeme bulunduğu belirtildi.

Bu sevkiyat, koalisyonun aynı hafta içinde örgüt bölgelerine gönderdiği ikinci askeri konvoy oldu.

Söz konusu yardımlar, yıllardır ABD'nin DAİŞ tehdidini gerekçe göstererek örgütü silahlandırdığı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

ABD, PKK'nın Suriye kolu olan PYD/YPG'yi "saha ortağı" olarak tanımlayarak örgüte binlerce tır dolusu silah ve zırhlı araç ulaştırdı.

ABD'nin desteğiyle bölgede yerleşik düzene geçmeye çalışan PKK/YPG unsurları, zaman zaman bu silahları bölge halkına karşı da kullanıyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.