,
  • BIST 9774.49
  • Altın 2817.367
  • Dolar 34.0942
  • Euro 37.9234
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Adana Umut Kervanı: Gazze için yardımlarınızı arttırın

Adana Umut Kervanı: Gazze için yardımlarınızı arttırın
Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin, Gazze'deki insani kriz ve savaş koşulları nedeniyle yardımların artırılması gerektiğini vurguladı.

Gazze'de Aksa Tufanı Operasyonuyla başlayan soykırım ve zulüm 10 ayı aşkın süredir devam ederken, duyarlı halkların destek gösterileriyle beraber yardım çalışmaları da devam ediyor.

Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin, Gazze'de savaş öncesinde başlattıkları yardım projelerinin devam ettiğini ifade etti.

Gazze'de zeytin ağacı dikme ve süt keçisi projeleri gibi çeşitli yardım faaliyetleri yürüttüklerini belirten Serin, savaşın başlamasından itibaren yardımların artarak sürdülerini vurguladı.

"Savaşın başlamasından bu yana Gazze'ye yaptığımız yardımlar artarak devam etti ve halen de devam ediyor" diyen Serin, savaşın ilk günlerindeki yoğunluğun şu anda azalmış olduğunu ve bir alışılmışlık oluştuğunu üzülerek dile getirdi.

Dernek olarak, Çeşitli temel ihtiyaçların beraberinde Gazze'de zeytin ağacı dikme ve süt keçisi projeleri gibi çeşitli yardım faaliyetleri yürüttüklerini ifade eden Serin, savaşın başlamasından itibaren yardımların artarak sürdüğünü ve devam edeceğini vurguladı.

"Savaşın şiddeti her gün devam ediyor" 

Adana ve çevresindeki hayırseverlere seslenen Serin, "Savaş ilk gün olduğu gibi hızla devam ediyor. Yine günde yüzlerce çocuk ve insan katlediliyor. Bunu hiçbir zaman unutmamamız lazım. Savaş bittikten sonra bir de imar çalışması var. Bu durumda da bizim elimizden geleni yapmamız lazım." dedi.

Gazze'nin, ümmet olarak bir turnusol kâğıdı görevi gördüğünü belirten Serin, "Gazze ümmet olarak bize bir turnusol kâğıdı görevi görmektedir. Ya Gazze'den yanasınız yahut değilsiniz." şeklinde konuştu.

"Hayırseverlerin ilk günkü duyarlılıklarını yeniden kazanmalarını talep ediyoruz"

Serin, savaşın devam ettiği bu dönemde hayırseverlerin ilk günkü duyarlılıklarını yeniden kazanmalarını ve yardımlarını artırmalarını talep ederek, "Gazze'yi boş bırakmamamız lazım. Allah-u Teâlâ bunun hesabını sorar. Taraf değilseniz, bertaraf olursunuz. Karınca kararınca elimizden ne gelirse onu yapmamız lazım." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55