Adıyaman'da "Ulaştırma Çalıştayı" düzenledi
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasında (ATSO) yolcu ve yük taşımacılığında faaliyet gösteren 16. ve 17. meslek grubuna mensup oda üyeleriyle ulaştırma ve trafik alanında yetkilileri buluşturdu.
Toplantıda araç muayene istasyonu sıkıntısı, öğrenci servislerinin sorunları, şehir içi trafiğinde yaşanan sıkıntılar üzerine kapsamlı bir görüş alışverişi yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, "Bugün 16. ve 17. meslek grubunun temsilcileriyle bir aradayız. Bende 17. grubun bir meclis üyesiyim. Aynı zamanda da Ticaret ve Sanayi Odasının Yönetim Kurulu Başkanı ve sizlerin de meslektaşıyım. Şoförlüğün ne olduğunu biliriz. Yolcu taşımanın yük taşımanın ne kadar zor şartlarda gerçekleştiğini bilen bir kardeşiniz olarak konuşuyorum. Geçen hafta inşaat sektörünün bir toplantısını gerçekleştirdik. Bugünde yine çok kıymetli konuklarımız var. Ulaştırma Bölge Müdürümüzün burada olması hem jandarma hem trafik şube müdürümüzün yine aynı şekilde öğrenci servisleriyle ilgilenen Milli Eğitim Şube Müdürümüzün burada olması, 4 tane birbirinden kıymetli üyemiz İl Genel Meclisinde de bizleri temsil ediyor. Bunlar hepsi sizlerin meslektaşı. Bir de Cemiyet Başkanlarımız aramızdalar. Bu programın asıl amacı sizleri dinlemek. Kısa bir özet geçmek gerekirse biz ara ara üyelerimizin beklentilerini bilmek amacıyla anketler yapıyoruz. Bu süreçte gördüğümüz en büyük eksiklik kredi beklentisi oluyor." dedi.
"Adıyaman bizim için değerli"
Gaziantep 7. Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Alkış, Bölge Müdürlüğü olarak Adıyaman'a ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek, "Bizim görevimiz ufuk açmak. İnsanlara cezai müeyyide uygulayarak dizayn etmek yerine uyarmak, yön göstermek, yönlendirmek noktasında ufuk açmak taraftarıyız. Ve inanın bunu da başardık. Bunu da söylemek istiyorum. Doğrudur burada çok ciddi bir yıkım oldu. İnsanlar işlerini kaybetti, daha işyerlerini açmayan insanlar var. Biz de inanın olaylara çok farklı bakıyoruz. Kanun ve yönetmelikleri çok katı işletmiyoruz ancak artık toparlanma zamanıdır. Bu sektörün içerisindeki arkadaşlarımıza benim tavsiyem dünya dijitalleşiyor. Her geçen gün kanun ve yönetmelikler değişiyor. Dijitalleşmeye doğru gidiyor artık hiçbir şey manuel olmuyor. İsteseniz de istemeseniz de değişmek zorundasınız. Dünya dijitalleşiyor Türkiye akıllı sisteme geçiyor. Bugün değişmezseniz yarın mevcudiyetinizi koruyamazsınız. Her geçen gün kanun ve yönetmelikler değişiyor biz de buna ayak uydurmak zorundayız. Belki depremden dolayı ertelenebilir ama günün sonunda bu yapılacaktır. Bizim derdimiz insanlara ceza yazarak bir istikamet vermek değil tam tersi uyararak, arkadaşlara yol göstererek bir şeyler yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.