,
  • BIST 9975.61
  • Altın 2830.659
  • Dolar 33.9934
  • Euro 38.0336
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

Afganistan'ın işgalden kurtuluşunun 3'üncü yıldönümünde HÜDA PAR'dan mesaj!

Afganistan'ın işgalden kurtuluşunun 3'üncü yıldönümünde HÜDA PAR'dan mesaj!
HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir Afganistan'ın işgalden kurtuluşunun 3'üncü yıldönümüne ilişkin sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlandı.

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, emperyalist ABD’nin başını çektiği işgalci güçlerin Afganistan'dan çekilmesi  ve Afganistan İslam Emirliğinin iktidara gelmesinin 3'üncü yıl dönümüne ilişkin sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"ABD’nin başını çektiği işgalci güçlerin Afganistan'dan çekilmesi ve Washington destekli hükümetin çökerek yerine Afganistan İslam Emirliğinin iktidara gelmesinin 3'üncü yıl dönümünü tebrik ediyoruz. 20 yıl boyunca ABD öncülüğündeki NATO güçlerine karşı mücadele eden ve binlerce şehit veren Afganistan halkı hala Batı’nın ikiyüzlü politikaları nedeniyle mağdur edilmeye devam edilmektedir. İşlenilen insanlık suçları insan hakları örgütleri tarafından somut delillerle kanıtlanmasına rağmen suçu işleyenler hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmadı. Afganistan ‘insan hakları ihlalleri’ bahanesiyle çeşitli yaptırımlara maruz bırakılmakta, Afganistan Merkez Bankası’nın gasp edilen 7 milyar dolarlık kaynağı henüz teslim edilmemiştir. Bu iki yüzlü politikalara karşı islam dünyası harekete geçmelidir. Türkiye, Pakistan ve İran başta olmak üzere bölge ülkelerinin Afganistan'nın kalkınmasını hızlandırmak için Afganistan yönetiminin uluslararası düzeyde tanınmasını sağlayacak adımlar atmalı, ekonomik ve siyasi iş birliğini artırmalıdır. Tüm ambargolara rağmen Afganistan İslam Emirliği, geçen üç yıl içerisinde ülkede istikrarı ve güveni büyük oranda hâkim kılmayı başardı. İşgalciler tarafından toplumu ifsat etmek için uyuşturucu üretiminin ve kullanımının merkezine dönüştürdükleri Afganistan’ı bu bataklıktan kurtardı. Yer altı kaynaklarının sömürmek için yapılan anlaşmaları gözden geçirdi ve yeni anlaşmalar yaptı. Üretimi teşvik ederek ve dış yatırımcıyı ülkeye çekerek yoksulluk içerisinde olan Afgan halkına istihdam alanı açmaya devam ediyor. Özellikle yönetimin ortaya koyduğu pratik siyasi, ekonomik ve sosyal politikalarla toplumunun menfaatini öncelemeye devam edeceğini göstermektedir. Afganistan İslam Emirliğinin, İslam’ın adaletini ve mutedil anlayışını esas alarak ülkede var olan tüm kesimlerin kendisini güvende gördüğü ve sahip çıkacağı adil bir yönetim modeli ortaya koyacağını temenni ediyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55