AIESEC’ten Yeni Start-Up’lara Liderlik
Liderler yetiştiren dünyanın en büyük gençlik organizasyonu olarak 126 ülkede faaliyet gösteren ve insan kaynağı potansiyelini en verimli şekilde kullanmayı amaç edinen AIESEC,
GrowUp İstanbul ile 24 Ekim 2016, Pazartesi günü KWORKS'te start-up girişimlere global bir firma olma yolunda ışık tutacak nitelikte bir etkinliğe hazırlanıyor.
Katılımcıların çoğunluğunu start-up şirket yöneticilerinin oluşturduğu etkinlikte; girişimcilik yolunda büyük adımlar atmış kişilerin başarı hikayeleri ile bu yolda kendilerine yardımcı olan yabancı gençlerin hikayelerinin de yer alacağı etkinliğin start-up eko-sistemi içinde etkili ve ilham verici olması bekleniyor.
Her biri kendi girişimini başarıya ulaştırmış konuşmacılar arasında;
- Dünya Bankası Grubu üyesiIFC liderliğindeki turda 16 milyon TL yatırım alan İyziko’dan Çağdaş Önen,
- Google’ın iş teklifini reddederek Silikon Vadisi’nde T-Jump Enstitüsü’ndeki ilk 3 Türk şirketinden birisinin Kurucusu olan ViralKing CEO’su Kemal Apaydın,
- Pek çok ülkede ürettiği online oyunları kullanılan ve yurt dışında yeni pazarlara açılan Nar’ın Kurucu Ortağı Burak Esenç,
- Global genişleme için hazırlanan GPAY’den Hamza Sönmez,
- Gezginlere daha iyi bir keşif deneyimi sunmak için üretilen mobil uygulama Urbansurf.me’nin Kurucusu Serkan Pulat,
Etkinlik sonunda iki büyük Global Entrepreneur çekilişi
AIESEC İstanbul şubesi tarafından gerçekleştirilecek programda Pazarlama Koordinatörü Çağla Akbaş da start-uplar ve girişimcilik ekosistemini ülkemizdeki gençlere sağladığı imkanlardan ve AIESEC olarak bu eko sistemde nasıl konumlandıkları hakkında bilgi verecek.
Ayrıca yapılacak çekilişle;
- 1 start-up a yurt dışından istedikleri kriterlere uygun 1 genç yetenek danışmanlık ücreti alınmadan getirilecek.
- 1 startup bünyesindeki kişi yurt dışında 1 start – up da kısa dönemli çalışmaya danışmanlık ücreti almadan gönderilecek.
AIESEC PROGRAMLARI HAKKINDA BİLGİ
Global Entrepreneur programı ile de yurt dışında girişimcilik ve liderlik potansiyelini keşfetmeleri üzere Türk gençler startuplarda staja gönderilirken, Türk girişimcilerine yeni bakış açısı katma ve start-uplarını uluslararası bir firma olma yolunda geliştirilecek yabancı gençlere sağlanmaktadır.
Global Talent programıyla da ülkemizdeki pek çok firmaya yurt dışından genç yetenekler getirerek ülke ekonomisine katkı sağlamak ve uluslararası bir firma olmaları yolunda büyük katkılar sağlanmaktadır. Firmaların istedikleri kriterlere uygun genç yetenekler sağlayarak hedef pazarlarına ana dili ile ulaşma şansı yakalar. Global Talent programı T.C.Dışişleri Bakanlığı destekli bir program olduğu için AIESEC yoluyla çalışmaya gelen gençler çalışma izninden muaf tutulmaktadır. Tüm süreç boyunca AIESEC gönüllüleri firma ve yabancı gençlerin yanında olarak yasal süreçler ve oryantasyon konusunda yardımcı olmaktadır.
2016'nın başından itibaren yurt dışından 300ün üzerinde yabancı genç ülkemizdeki firmalarda profesyonel staj yapmak üzere gelmiştir.Global Talent programı aynı zamanda Türk gençlerine yurt dışında profesyonel çalışma tecrübesi sağlamaktadır.
Global Volunteer programı ile Sürdürülebilir Kalkınma hedeflerine hizmet sosyal sorumluluk projelerine yurt dışından gençleri ülkemize getirerek ve aynı zamanda Türk gençlerinin yurt dışında sosyal sorumluluk projelerine katılmalarını sağlayarak dünyayı daha yaşanılır bir yer haline getirmek ve pozitif etki sağlamaktadırlar.2016nın başından itibaren de 1000e yakın Türk genç yurt dışında sosyal sorumluluk projelerine gönderilmiştir.
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.