Ankara Marka Festivali devam ediyor

Ankara Marka Festivali devam ediyor
Bu sene ikincisi düzenlenen Ankara Marka Festivali (AMF) açılış konuşmalarının ardından birbirinden renkli ve marka olmuş isimlerin konuşmalarıyla devam ediyor.

Reklam Verenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura ‘Ekonomilerin Büyüme Efekti’ isimli oturumla festivalde yer aldı. Reklamın itici güç olduğunu söyleyen Pura, ‘Markasız reklam, reklamsız marka olur mu?’ konusuna değindi. Kısa süreliğine reklamsız marka olabileceğini söyleyen Pura, “Marka reklamsız olmaz. Dünyadaki payımız reklamda binde 4’ten yüzde 1’e çıkmalı. Dünyada sektör oyuncuları dışında pazarı bozanlar var. Bu noktada dijital mecra dikkat edilmesi gereken mecradır” diye konuştu.

 

‘Dijitalin Ekonomiye Etkisi’ konulu oturumda IAB Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mahmut Kurşun festivalin konuğu oldu. Kurşun, dijital mecrada otel odası satan bir kuruluşun, sahip olduğu hiç otel odası olmamasına rağmen önemli bir otelden daha pahalı bir marka olabileceğine dikkat çekti. Son 15 yılda Türkiye’nin büyümesi yüzde 3,3 olurken reklam sektörünün yüzde 8 büyüdüğünü söyleyen Kurşun, “Sektör 87 sektör arasında en genç sekizinci durumda. Bunun yanında milli gelire doğrudan 15,1 milyar TL katkısı var ve dijital reklam yüzde 1 büyürse milli gelire olan katkı da artar” dedi.

 

-KORMAZ: “MARKA OLMANIN İLK KURALI GÜVEN VE İSTİKRAR”

 

Oturumda İHK Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Korkmaz ‘Ülke Markalaşması’ hakkında konuştu. Marka olmanın ilk kuralını güven ve istikrar olarak tanımlayan Korkmaz, ekonomik cazibeyi artırmanın yolunun markalaşmadan geçtiğini söyledi. Şehir markası oluşturmanın zor olduğunu vurgulayan Korkmaz, “Şehirlerin markalaşmasında filmler de önemli rol oynuyor. Woody Allen’ın Barcelona Barcelona, Paris’te Gece Yarısı gibi filmleri şehirlerin markalaşmasında önemli rol oynuyor. Her marka şehir öyküyü sahiplenir” diye konuştu.

 

-İNSAN KAYNAKLARININ GELECEĞİ-

 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Noyan Doğan da festivalde insan kaynaklarının geleceği hakkında konuştu. Hemen hemen bütün şirketlerin ara eleman sıkıntısı yaşadığı vurgusu yapan Doğan, ihtiyaç olmadığı halde her ile açılan üniversitelere bağladı. Temel sorunun eğitim olduğunu aktaran Doğan, “4,6 milyon kişi iş arıyor. Her 4 işsizden biri üniversite mezunu. Gençlerde üniversiteye kapak atma derdi var. Meslek liselerine ilgi az. Bu yüzden kaynak ustası bulunamıyor” dedi.

 

-SPOR VE SPONSOR MARKALAR KONUŞULDU-

 

“Spor Kafası Değişmeli: Günümüzde Paranın En Hızlı Döndüğü Spor Endüstrisinde Markanın Değeri” konulu oturumda Reklamarkası Tv Programı yapımcısı & Sunucu& Reklamcı Ender Merter ve Sanset gıda, Grup Kategori Pazarlama Müdürü Aslı Eren Şengezer vardı. Oturumda markaların spor dallarına yaptığı sponsorluklar ve önemi konuşuldu.

 

-BOYACI TOMBİK DE SAHNEDE-

 

Ankara Marka Festivali, boyacı bir çocuğun Tombik Ayakkabı boyaları olarak marka olmasının hikayesinin yer aldığı reklam filmiyle de ilgi gördü.  Reklamda “Boyacı Tombik” olarak rol alan 11 yaşındaki Halil Efe de festivale katıldı. Oturum arasında moderatör Özge Uzun ile sahneye çıkarak sohbet eden Efe, reklam filme çekim sürecini seyircilere anlattı.

ankara-marka-festivali-devam-ediyor.jpg

ankara-marka-festivali-devam-ediyor-001.jpg

ankara-marka-festivali-devam-ediyor-002.jpg

ankara-marka-festivali-devam-ediyor-003.jpg

ankara-marka-festivali-devam-ediyor-004.jpg

ankara-marka-festivali-devam-ediyor-005.jpg

 

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.