ATO yönetiminden Bakan Yılmaz’a ziyaret

ATO yönetiminden Bakan Yılmaz’a ziyaret
ATO Yönetimi Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’a 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yönetim kurulu ve meclis üyelerinde oluşan bir heyetle Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci’nin “Savunma sanayiinde başarılı bir şekilde uygulanan Offset yani yerlileşmeyi Milli Eğitim Bakanlığı alımlarında uygulama” önerisine sıcak baktı. Fatih Projesi’nde yerli oranını artırmak için çalışma yaptıklarını belirten Bakan Yılmaz, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak Offset’i yani yerlileşmeyi mutlaka destekleriz” dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Meclis Başkanı Nuri Gürgür, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a“hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

ATO heyetinin eğitim alanındaki çalışmaları hakkında bilgi alarak görüş ve önerilerini dinleyen Bakan Yılmaz,Türkiye’de ara eleman ihtiyacının bulunduğunu ancak iş arayan herkesin talebinin “masa başı” iş olduğunu kaydetti.

Türkiye’de ekonomide, ulaştırmada, sağlıkta, TOKİ’de, enerjide önemli aşamalar kaydettiğini anlatan Bakan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nda ise diğer alanlarda yapılan kadar yapılmadığı algısının olduğunu ancak gerçeklerin bunun tam tersi olduğunu söyledi. AK Parti iktidarı döneminde kitabın öğrencilere ücretsiz verildiğini, derslikteki öğrenci sayısının 50’den 30’un altına indirildiğini, 1 milyon 200 bin adet tablet dağıtıldığını ifade eden Bakan Yılmaz, eğitim sisteminin sağlıklı yürümesi için öğretmenin niteliğinin önemli olduğunu dile getirdi. Bakan Yılmaz, İdil, Çemişgezek, Bitlis ve Muş gibi bölgelerde TEOG sınavlarında tüm soruları cevaplayan öğrenciler bulunduğunu ve bunu tablet bilgisayarlarla sağladıklarını anlattı.

“Bilgi teknolojilerine dayalı üretim yapmamız lazım, bunun da yolu eğitim” diyen Bakan Yılmaz, Türkiye’nin ihracatının kilogram değeri 1,6 dolar, Almanya’nın ise 4,5 dolar civarında olduğunu hatırlattı. Bakan Yılmaz,“Ancak biz Atak helikopterini satarsak kilogramını 5 bin dolardan satacağız, Göktürk Uydusu’nun yüzde 85’ini burada ürettik, satarsak kilogramını 200 bin dolara satacağız. Dolayısıyla 2023 hedeflerine ulaşabilmek için eğitim şart. Bilgi temelli bu ürünleri üretebilmemiz için bu insanları yetiştirmemiz lazım” dedi.

“ÇIRAKLIK EĞİTİMİ ZORUNLU EĞİTİM SAYILACAK”

Mesleki eğitiminin önemine de değinen Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ara eleman kalmadığı konusuna biz de katılıyoruz. Bunun üzerine biz de şu anda Milli Eğitim alt komisyonunda çıraklık eğitimini zorunlu eğitim kapsamına alıyoruz. İlk dört yılı zaten alıyor. Dört yıldan sonra çırak olacak, zorunlu eğitimden sayılacak, ücretini ödeyeceğiz, sigortasını yapacağız. Beşeri sermayemizi mutlaka güçlendirmemiz lazım”

“Baki kalan bu kubbede bir hoş seda imiş” dizesini hatırlatan Yılmaz,“Biz de inşallah bir hoş seda bırakmak istiyoruz. Ama bilin ki bu tek başına olmaz” diye konuştu.

BEZCİ’DEN “OFFSET” TALEBİ

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci de konuşmasında 65’inci hükümetin hayırlı olmasını dileyerek, Bakan Yılmaz’ın Milli Savunma Bakanlığı’nda gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları Milli Eğitim Bakanı olarak da sürdüreceğini kaydetti.

Bezci,kamu alımlarında OFFSET uygulamasının yerli sanayi için öneminden bahsederek, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurtdışı alımlarında offset uygulamasını yerleştirirseniz, yerli sanayimizin gelişimi için çok yararlı olur” dedi.

BEZCİ:”MESLEK OKULLARI ARA ELEMAN YETİŞTİRMELİ”

Bezci,ATO olarakVan depreminin ardından Erciş’e yurt yaptırdıklarını anlatarak, daha önce yaptırdıkları ve devlete bağışladıkları okullara ek olarak üç ayrı okul daha yapmak istediklerini söyledi. Bezci, öğrencilerin kitaplardan öğrendikleri tarihleri yerinde de hissederek öğrenebilmeleri için Çanakkale Savaşları’nın yapıldığı bölgeye her yıl 4 bin öğrenci gönderdiklerini ve göndermeyi de sürdüreceklerini dile getirdi. “Meslek okullarının ara eleman yetiştirmeli” diyen Bezci, ancak bu okullardan çıkan çocukların meslek öğrenemediğini kaydetti.

Bezci, Ankaralı iş adamlarının yurtdışına direkt uçuş sayısının azlığı nedeniyle yaşadıklarını sorunları da dile getirerek, direkt uçuş sayılarının artması için Bakan Yılmaz’dan destek istedi.

ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür ise Bakan Yılmaz’ın Milli Eğitim Bakanı olarak hükümetin en ağır sorumluluğunu üstlendiğini söyledi.  AK Parti döneminde ekonomiden sağlığa, ulaştırmadan altyapı yatırımlarına kadar büyük başarılara imza atıldığını, önemli hamleler yaptığını hatırlatan Gürgür, “Eğitim, Türkiye’nin çok ciddi atılım yapması gereken çok önemli bir alanıdır. Çünkü eğer biz bugün dördüncü sanayi devrimini de ıskalayacak olursak bunun kaybını telafi etmek çok zor olacaktır. Ülkemizin insan yetiştirme alanında son derece hayati bir ihtiyacı vardır. Yetişmiş insanı olmadığı zaman Türkiye’nin 2023 vizyonunu gerçekleştirmesi mümkün olmaz” dedi.  Gürgür, Türkiye’nin eğitim alanında bilimsel niteliği yüksek, milli şuura sahip vatansever insanlara ihtiyacı olduğunu ifade etti.

ato-yonetiminden-bakan-yilmaz’a-ziyaret.jpg

ato-yonetiminden-bakan-yilmaz’a-ziyaret-001.jpg

ato-yonetiminden-bakan-yilmaz’a-ziyaret-002.jpg

 

 

 

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.