Bakan Mahir Önal önemli mesajlar verdi
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Bizim sanatımız, eşyayı hakiki kılma çabası değildir, bizim sanatımız, eşyadaki faniliği ve baki olanın ne olduğunu anlatma gayretidir." dedi.
Bakan Ünal, Çekmeköy Belediyesince Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirilen "Adalet ve Merhamet" Temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni'ndeki konuşmasında, şair Nuri Pakdil'in "Gel anne ol, çünkü anne bir çocuktan bir Kudüs yapar" dizesini hatırlatarak, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı.
Bir annenin bir çocuktan Kudüs yapmasının aynı zamanda Medine, İstanbul yapması anlamına geldiğini belirten Ünal, "Bizim medeniyet tasavvurumuzun, idrakimizin şehre yansıması, o Yesrib'in Medine olması, ilahi kudretle çamurun Adem olması, bizim inancımız, tasavvurumuz, hayata dair algımız, hafızamız, kimliğimiz, hasılı bizi biz yapan her şeydir çünkü şehir bizim için, bizim yaşam biçimimizin, bizim emniyette olduğumuz, merhametin, adaletin, vicdanın, iyiliğin tecessüm ettiği yerdir." ifadelerini kullandı.
Çekmeköy Belediyesinin kısa film yarışmasının Kültür ve Turizm Bakanlığı için de önemli olduğunu kaydeden Ünal, sinema sanatının önemine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
"Sanatı, kimliğimiz, tasavvurumuz ve tahayyülümüzle yeniden kavrayacağımız ve 'Biz kimiz?' sorusunun cevabını bulacağımız temel alanlardan bir tanesi sinemanın dilidir. Sinemanın dili, bizim kim olduğumuzu anlatabileceğimiz en temel alanlardan bir tanesi, çünkü insan aslında eşyanın kendine çarpmasıyla eşyayı nasıl anladığını, yorumladığını, eşya ile nasıl ile ilişki kurduğunu sanatla anlatır. Sanatın estetiğiyle stilize ederek, yeni bir dille anlatır. İnsan sanatla kendisini ifade eder. Bizim sanatımız, eşyayı hakiki kılma çabası değildir, bizim sanatımız, eşyadaki faniliği ve baki olanın ne olduğunu anlatma gayretidir."
Ünal, dünyanın her zamankinden daha çok merhamete, iyiliğe ve adalete ihtiyacı olduğunu aktararak, "İnsanlığın kalbinde muhafaza etmesi gereken en temel şey; cesaret, merhamet ve iyiliktir. İşte bugün Türkiye, insanlığın son adası olarak, bunu gerçekleştiriyor ve bu topraklar bize yeniden insanı, insana ait olanı hatırlatıyor. Sinemanın diliyle de bunu çocuklarımıza da hatırlatıyor ve tevarüs etmesi için bu dili kullanıyoruz. Bu sebeple, organizasyonda emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.