Bakan Soylu: Bunu üreten dünyanın efendisi olur

Bakan Soylu: Bunu üreten dünyanın efendisi olur
İçişleri Bakanı Soylu, Kemerburgaz Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı açılış töreninde konuştu.

Açılış törenine, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Kemerburgaz Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. Çağrı Erhan, Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş ve Öğrenci Konseyi Başkanı Rabia İrem Gamsızoğlu katıldı.

‘BİZ DÜNYANIN EN PAHALI ARAZİSİNDE OTURUYORUZ'

Açılış töreninde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘demokrasi ve milli irade' dersini verdi. Soylu yaptığı konuşmada, "Dünyanın en güvenli geçiş güzergâhıyız biz. Bir etrafımızdaki coğrafyaya bakın. Ne kadar demokratik, güvenilir ve ne kadar enerjinin dünyaya ulaşılabilir bir noktasında. Almanya, 2050 yılında kullandığı doğalgazın yüzde 90'nını ithal edecek ve bu nereden gelecek? Koskoca bir sorudur ve Türkiye'nin bugün başına gelen meselelerin önemli bir bölümü de Türkiye'nin bu gücünün zayıflatılmasına yöneliktir. Çünkü bu coğrafya bu geçiş güzergâhı, bizim doğal coğrafyamız ve etrafımızdaki topraklardır. Biz dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz ve en kıymetli arazisinde oturuyoruz. Birileri bu araziyi bizi birbirimize düşürmek suretiyle ucuzlatmaya, istedikleri gibi yönetmeye ve bizim enerjimizi toprağa vermeye, enerjimizi almaya çalışıyorlar. Karşılaştığımız olayların tamamını böyle görmenizi isterim. Bu coğrafyada yaşayan insanlar üretken insanlardır. 1950 ile 1960 arasında Türkiye'nin geldiği nokta çok önemli bir noktadır" dedi.

"Hep bize çelme atmaya çalışanlar, önümüzü kesmeye çalışanlar… Bunu anormal karşılamamak gerekir çünkü dünya bir rekabet halindedir" diyen Soylu şöyle devam etti: "Kim güçlü olacaktır? Kim iyi teknolojileri kullanacaktır? Hep hayalimdir, cebinizde bir çip var ve bununla yaklaşık 2 aylık elektriğinizi kullanabiliyorsunuz. Bunu üreten dünyanın efendisi olur. Bunu 30 bin nüfuslu bir ülke de üretebilir, 3 milyonluk bir ülke de, 300 milyonluk bir ülke de üretebilir. Ama yeni dünyanın tanımının böyle olduğunu ve yeni dünyanın tanımının buradan hareketlendirileceğini, bu bilim yuvalarının gerek hukukun üstünlüğünde, gerek demokratikleşmede gerekse teknolojinin ve insan hayat standardının artmasında, gerekse de medeniyetlerin ve ülkelerin birbirilerini anlamada çok önemli olduğunu ifade etmek isterim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.