Bakan Yerlikaya: 51 bini camide olmak üzere 101 bin vatandaşımızın barınma talebi karşılandı

Bakan Yerlikaya: 51 bini camide olmak üzere 101 bin vatandaşımızın barınma talebi karşılandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "27 lojistik depo ve 54 cep depo aktif hale getirildi. İstanbul’da barınma talebi olan 51 bin vatandaşımız camilerimizde; 50 bin vatandaşımız da; okul, yurt ve sosyal tesislerde barındırıldı. " dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Hasdal’daki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde açıklamalarda bulundu.

Dün saat 12.49’da Marmara Denizi’nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin özellikle, başta İstanbul olmak üzere, Tekirdağ, Yalova, Bursa, Sakarya ve Balıkesir illerinde hissedildiğini belirten Yerlikaya, "Şu ana kadar; en büyüğü 5.9 olmak üzere, 266 artçı deprem meydana geldi. 4 ve üzeri artçı deprem sayısı 8." dedi.

Depremden 26 dakika sonra, saat 13:15'de TAMP'ın (Türkiye Afet Müdahale Planı) devreye alındığını, tüm afet gruplarının temsilcilerinin AFAD Başkanlık Afet ve Acil Durumu Merkezi'nde toplandığını aktaran Yerlikaya, "Saha taramaları ve 112 Acil Çağrı Merkezimize gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu şükürler olsun herhangi bir can kaybı yaşanmadı; yaralı vatandaşımız da bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.

112 Acil Çağrı Merkezine şu ana kadar 16 bin 712 çağrı geldiğini aktaran Yerlikaya, şu bilgileri aktardı:

"Bunlardan 995’i ‘Depremle ilgili acil yardım’ talebiydi. Değerli Basın Mensupları, AFAD tarafından İstanbul’a, 650 personel ve 148 araç görevlendirildi. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız, akredite STK’larımızla birlikte ise toplam 903 araç ve 11 bin 481 personel görevlendirildi.

Barınma ile ilgili olarak; 27 lojistik depo ve 54 cep depo aktif hale getirildi. İstanbul’da barınma talebi olan 51 bin vatandaşımız camilerimizde; 50 bin vatandaşımız da; okul, yurt ve sosyal tesislerde barındırıldı. Yani toplamda 101 bin vatandaşımızın barınma talebi karşılandı.

Türk Kızılayı koordinasyonunda; 38 belediye ve Sivil Toplum Kuruluşlarından, 36 ikram çadırı, 99’u ikram aracı olmak üzere, toplam 286 araç ile 1.508 personel ve gönüllü görev yapıyor.

348 dağıtım noktasında; 527 bini aşkın çorba, 16 bin ekmek, 400 binin üzerine ikram malzemesi, 55 bin kumanya, 400 binin üzerinde sıcak soğuk içecek ve 500 binin üzerinde su dağıtıldı.

Devletimiz tüm kurumlarıyla birlikte sahadadır. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için gerekli tüm tedbirler alınmış, olası riskler titizlikle değerlendirilmektedir."

AFAD Deprem Bilim Kurulunun da dün bir açıklama yayınladığını hatırlatan Bakan Yerlikaya, "Riskli olduğu düşünülen binalara girilmemesini, binası ile ilgili şüphesi olan vatandaşlarımızın 112 Çağrı Merkezine bilgi vermelerini, olası artçı sarsıntılara karşı tedbiri elden bırakmamasını vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum. Lütfen; Vatandaşlarımızın resmi kurumlarımızın açıklamalarını dikkate alsın. Sosyal medya ve farklı mecralardan yayılan, teyitsiz bilgilere itibar etmeyelim. İstanbul’umuza ve depremin hissedildiği illerimizde yaşayan vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." diye konuştu.

Bakan Yerlikaya: 51 bini camide olmak üzere 101 bin vatandaşımızın barınma talebi karşılandı

Bakan Yerlikaya: 51 bini camide olmak üzere 101 bin vatandaşımızın barınma talebi karşılandı

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.