Batman Barosu Başkanı Şenses: Sosyal medyada çok tehlikeli ırkçı paylaşımlar yapılıyor

Batman Barosu Başkanı Şenses: Sosyal medyada çok tehlikeli ırkçı paylaşımlar yapılıyor
Özellikle sosyal medyada son zamanlarda çok tehlikeli bir şekilde ırkçı paylaşımların yapıldığını belirten Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses, yetkilileri bu paylaşımlara karşı tedbir almaya çağırdı.

İLKHA muhabirine, son dönemlerde sosyal medyada çok yoğun ırkçı paylaşımlara rastladıklarını ifade eden Avukat Şenses, bunun oldukça tehlikeli olduğunu vurguladı.

Daha önce de kamu ve yargı makamlarını bu konuda uyardıklarını dile getiren Şenses, Türkiye gibi farklı kesimlerin bir arada yaşadığı bir ülkede, halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek paylaşımların, toplumsal barış açısından çok ciddi riskler barındırdığını kaydetti.

Bu nedenle gerek valiliklerin, gerekse de yargı makamlarının bu tür paylaşımlara karşı önleyici tedbirler alması gerektiğini belirten Şenses, bu paylaşımları yapanlar hakkında nefret suçu saikiyle gerekli adli soruşturmaların başlatılmasını istedi.

"Suç duyurularının çoğu sonuçsuz kalıyor"

Türkiye'nin, çok farklı etnik grupların yaşadığı hassas bir ülke olduğuna dikkat çeken Şenses, "Bu nedenle özellikle Kürtlere yönelik bu tür paylaşımlar yargı makamları tarafından mutlaka incelenmelidir. Maalesef yapılan suç duyurularının çoğu sonuçsuz kalıyor. Bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum; Halkı kin ve düşmanlığa tahrik edebilecek paylaşımlar karşısında yargının adım atması gerekmektedir. Çünkü nefret suçu, ilerleyen süreçte saldırılara dönüşebilir ve bu, toplumsal barışı ciddi şekilde bozma riski taşımaktadır. Bu konuda gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

"Siyasiler daha sorumlu bir dil kullanmalı"

Siyasilerin de itidalli bir dil kullanmaları gerektiğini ifade eden Şenses, şöyle devam etti:

"Maalesef, siyasilerin kutuplaştırıcı dili, tabanlarında etnik gruplar arasında düşmanlığa yol açabiliyor. Bu nedenle siyasilere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu ülke hepimizin. Bir arada yaşıyorsak, bir arada yaşama kültürüne sahip çıkmamız gerekiyor. Hiçbir etnik grubun diğerine üstünlüğü yoktur. Siyasilerin bu nedenle daha sorumlu bir dil kullanmaları gerekmektedir." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.