,
  • BIST 9975.61
  • Altın 2841.902
  • Dolar 34.0705
  • Euro 38.0488
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 25 °C

Batman Raman Der'den "Taziye Yemekleri" açıklaması

Batman Raman Der'den "Taziye Yemekleri" açıklaması
Ramanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferzet Turan, yoksulluğun ve fakirliğin derinleştiği bir dönemde Batman Belediyesinin taziye yemekleri yardımının kesilmesi kararını geri almaya davet etti.

Yoksulluğun ve ekonomik zorlukların halkı derinden sarstığını belirten Ramanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferzet Turan; Sosyal yardımlaşmanın her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu bir dönemde, Batman Belediyesi'nin taziye evlerinde günlük 100 kişilik yemek verme hizmetini kesme kararı, toplumda büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Bu karar, özellikle yoksul kesimlerin sosyal yardımlara en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde alınmış olması nedeniyle daha da eleştiriye açıktır.Bu çerçevede karar ile ilgili dernek olarak yaptığımız ankette de kamuoyunun ezici çoğunluğu bu hizmetin devamından yana görüş belirtmiştir .

Taziye yemekleri, sadece bir gelenek değil, aynı zamanda zor zamanlarında dayanışmayı hissetmek isteyen insanlar için bir teselli kaynağıdır. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan yoksul halkımız  için, taziye evlerinde sunulan yemekler, maddi yüklerini bir nebze olsun hafifletmekteydi. Ancak, bu hizmetin kaldırılması, dar gelirli ailelerin omuzlarındaki yükü daha da artırmış  ve onları daha da çaresiz bırakmıştır.

Belediyenin bu kararı, yoksul kesimlerin en zor günlerinde yalnız bırakıldığı hissini güçlendirmektedir. Oysa ki, sosyal devletin en temel görevlerinden biri, vatandaşlarının özellikle zor zamanlarında yanında olmaktır. Taziye yemeklerinin kaldırılması kararı, bu sorumluluğun göz ardı edildiğini göstermektedir.

Bu nedenle Batman Belediyesi'nin bu yanlış kararı yeniden gözden geçirmesi ve taziye yemeklerini yeniden başlatması gerekmektedir. Halkın dayanışma duygusunu güçlendiren bu tür hizmetlerin devam etmesi, sosyal adaletin ve toplumsal huzurun korunması açısından büyük önem taşımaktadır. Belediye yönetimi, vatandaşlarının sesine kulak vermeli ve bu hizmeti geri getirmek için acilen adım atmalıdır.Belediye yonetimini Alınmış olan bu kararı tekrar gözden geçirerek geri almaya davet ediyoruz.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55