,
  • BIST 8957.43
  • Altın 2979.681
  • Dolar 34.2847
  • Euro 37.1824
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

Batman Üniversitesinde "iyi yönetişim, kaliteli yaşam" konferansı düzenlendi

Batman Üniversitesinde "iyi yönetişim, kaliteli yaşam" konferansı düzenlendi
Batman Üniversitesi, "Olmaya Devlet Cihanda Bir Nefes Sıhhat Gibi" temasıyla 'İyi Yönetişim, Kaliteli Yaşam' konferansına ev sahipliği yaptı.

Konferansa Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi Hakan Çakıl, akademisyenler ile birçok öğrenci katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. İdris Demir; "Batman Üniversitesi olarak, alanında uzman isimleri öğrencilerimizle buluşturarak, onların bu deneyim ve bilgi birikimlerinden yararlanmasını hedefliyoruz. Bugün ülkemizi uluslararası platformlarda başarıyla temsil etmiş önemli isimleri ağırlıyoruz. Özellikle yönetim, yönetişim, sağlık yönetimi, halk sağlığı ve sağlık diplomasisi gibi konular üzerinde değerli paylaşımların yapılacağı bu tür etkinliklerle, öğrencilerimizin bakış açılarını genişletmeyi, akademik ve profesyonel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz." dedi.

Büyükelçi Hakan Çakıl ise, iyi yönetişimin hem iş hem de özel hayatta kaliteyi artırdığına dikkat çekerek; "Etkili bir yönetim sağladığımızda, sağlık diplomasisi gibi kritik alanlarda başarılı sonuçlar elde edebiliriz." ifadelerini kullandı.

Çakıl konuşmasının devamında; "Ülkemizdeki sağlık sisteminin son yıllarda kaydettiği ilerlemeler, bu etkin yönetimin bir sonucu olarak, yurt içindeki ve yurt dışındaki hastalar için önemli fırsatlar sunmakta bu sayede Afrika ülkelerinin yanı sıra Batı Avrupa ülkelerinden de hastalar ülkemize yöneliyor. Böylelikle yabancı ülkelerle diplomatik ilişkilerimiz gelişiyor." dedi.

Dr. Yılmaz Argüden, "İyi Yönetişim Kaliteli Yaşam" başlıklı sunumunda yönetişim ve yönetim kavramlarının farklı anlamlar taşıdığını vurguladı.

Yönetişimin, doğru hedeflerin belirlenmesiyle doğrudan ilişkili olduğunu, yönetimin ise bu hedeflerin etkin bir şekilde uygulanması anlamına geldiğini ifade etti.

Argüden, iyi yönetişimin toplumsal yapılar üzerinde güven oluşturduğunu belirterek; "Güven, yaşam kalitesiyle doğrudan ilişkilidir. İnsanlar, yaşam standartlarını yükseltmek ve riskleri yönetmek amacıyla çeşitli yapılar oluştururlar. Bu yapılar, devletler, şirketler, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kuruluşlar gibi farklı düzeylerde yer alabilir." dedi.

Yönetişim ilkelerini tutarlılık, sorumluluk, hesap verebilirlik, adalet, şeffaflık, etkinlik ve katılımcılık olarak sıralayan Argüden, bu unsurların sağlandığı ortamlarda bireylerin ve toplumların daha sağlıklı, güvenli ve mutlu bir yaşam sürdürebileceğini ifade etti.

"Güvenin var olduğu durumlarda, kaynaklarınızı daha etkin bir şekilde kullanabilir ve hedeflerinize daha hızlı ulaşabilirsiniz" şeklinde konuşan Argüden, iyi yönetişimin bireyleri zayıflıklarından koruyarak toplumsal refahı artırdığını vurguladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55