,
  • BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 26 °C

Batman Üniversitesine kayıt yaptıran öğrenci sayısı arttı

Batman Üniversitesine kayıt yaptıran öğrenci sayısı arttı
Batman Üniversitesi ön lisans ve lisans programlarında ilan edilen kontenjana göre kesin kayıt yaptıran adayların oranı yüzde 88.32 olarak gerçekleştiği bildirildi.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Yerleştirme Sonuçlarına göre Batman Üniversitesinin lisans programlarında toplam kayıt oranı yüzde 91,95 olarak gerçekleşirken ön lisans programlarında ise bu oran yüzde 86.59 olarak kayıtlara geçti.

Lisans ve ön lisans programlarının toplam kontenjana göre kayıt oranının ise yüzde 88,32 olarak gerçekleştiği bildirildi.

2024 YKS Tercih Kılavuzunda Lisans programları için bin 17 kontenjan ayrılırken 944 aday Batman Üniversitesini tercih etti.

944 adaydan 868’i Üniversitenin lisans programlarına kayıt yaptırdı.

1984 kontenjanın ayrıldığı ön lisans programlarında ise ilk yerleştirmede kontenjanın tamamı doldu.

Ön lisans programlarına yerleştirme sonrasında bin 718 öğrencinin süresi içinde kayıt yaptırdığı bildirildi.

Lisansüstü programlarda ise toplam kayıt yaptıran öğrenci sayısı ise 2 bin 586 olarak kayda geçti.

Yetenek sınavıyla öğrenci alan Güzel Sanatlar Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültelerine ise 220 kontenjan ayrıldığı belirtilirken başarılı olan adayların tamamının önümüzdeki günlerde kayıt yaptırması bekleniyor.

Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojisi programına yerleşen tüm öğrenciler kayıt yaptırdı ve ilgili bölüm ve programlarda kontenjana göre yüzde 100’lük kayıt başarısının yakalandığı kaydedildi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Batman Üniversitesine 2024-2025 eğitim öğretim yılında ilk defa öğrenci alımı onayı verilen Beşiri Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Kaynak Teknolojisi programında kayıt oranı yüzde 81.82 olarak belirlenirken Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Pastacılık ve Ekmekçilik programında yüzde 81.25, Sason Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programında ise yüzde 62.50 olarak gerçekleşti.

87 kontenjanın ayrıldığı 34 yaş üstü kadın kontenjanından yerleşen 61 aday kayıt yaptırdı ve belirlenen kontenjana göre kayıt oranı yüzde 70.11 olarak gerçekleşti.

2024-YKS yerleştirme sonuçlarına ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde açılan yüksek lisans ve doktora öğrenci kayıtları ile yatay geçiş sonucunda Batman Üniversitesinin öğrenci sayısı 15 bin 786’ya ulaştı.

Önümüzdeki günlerde ÖSYM tarafından ilan edilecek olan 2024-YKS ek yerleştirme tercih sürecinde boş kalan kontenjanlara yerleştirme yapılmasının ve yetenek sınavıyla yerleştirmelerin ardından Üniversitenin toplam öğrenci sayısının 16 bini aşması bekleniyor.

"Batman Üniversitesinin gelişim süreçlerini kararlılıkla yürütüyoruz"

2024 YKS kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından açıklama yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, "Üniversitesinin öğrenci sayısını artırmaya çalışırken öte yandan verdiğimiz eğitimde kalitenin yükseltilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda TradeMaster Finans Laboratuvarı, Borsa İstanbul Uygulama Finans Simülasyonu Laboratuvarı ve Siber Koza İnovasyon Merkezi ve Laboratuvarı, Diş Hekimliği Fakültesi Fantom Laboratuvarı, Süper Bilgisayar Sınıfı, Azerbaycan ve Katar derslikleri gibi yeni birimleri kurarak öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Daha çok öğrencimizin istifade edebileceği Erasmus kapsamındaki uluslararası anlaşmalarımızın sayısını artırmak istiyoruz." dedi.

Açıklamasının devamında Demir, "Dünyaca tanınan bilim insanlarını Üniversitemize davet ederek seminerler veriyor, konferanslar tertip ediyoruz. Büyük firmalarla imzaladığımız protokoller ve iş birliği geliştirme projeleriyle öğrencilerimizin mezuniyet sonrası istihdamında önlerini açmak istiyoruz. Kampüs alanımızda altyapı çalışmalarını güçlendiriyoruz. Müfredat ve iş yeri uygulama derslerimizin güncelliğini piyasa taleplerine göre şekillendiriyor, mezun öğrencilerimizin rekabet gücünü geliştirmek amacıyla adımlar atıyoruz. Kısacası Batman Üniversitesinin gelişim süreçlerini kararlılıkla yürütüyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55