,
  • BIST 9608.06
  • Altın 2823.722
  • Dolar 33.9719
  • Euro 37.8606
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 30 °C

Batman Valiliğinden 840 temizlik görevlisinin başvuru süreci hakkında açıklama

Batman Valiliğinden 840 temizlik görevlisinin başvuru süreci hakkında açıklama
Batman Valiliği, İşgücü Uyum Programı kapsamında 840 temizlik görevlisi başvuru süreci hakkında açıklamada bulundu.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle İşgücü Uyum Programı kapsamında Batman Merkez 680, Kozluk 60, Sason 40, Beşiri 30, Gercüş 20, Hasankeyf 10 olmak üzere toplam 840 kişilik kontenjan tahsisi edildiği belirtildi.

Batman Valiliğinin açıklamasında, başvuruların 4 Eylül tarihi itibarı ile başladığı ifade edildi.

Açıklamada:

İşgücü Uyum Programı İUP nedir? 

İUP, özel politika gerektiren gruplar (kadınlar, gençler, uzun süreli issizler, engelliler gibi) başta olmak üzere, işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplini kazandırmak üzere Türkiye İş Kurumu tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapılarak kamu hizmetlerinin desteklenmesine yönelik düzenlenen programlardır." denildi.

Kimler Katılabilir? 

18 yaşını doldurmuş, İŞKUR'a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları program başvurabilir. Programlara kadınlar, öğrenciler, engelliler, eski hükümlüler gibi özel politika gerektiren grupların katılımı öngörülmektedir. 

Program Detayları Nelerdir?

Yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süre ile uygulanacak programlar; ilk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftalık 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saattir (3 gün). Ayrıca programa başladıktan sonra program katılımcılarının başka yerde çalışmasının önünde bir engel de bulunmamaktadır. 

Programa katılım sağlanan süre için katılımcılara günlük net 566,73-TL ödeme yapılacak olup, ayrıca katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası katılım sağladıkları gün üzerinden karşılanacaktır. (emekliliğe yönelik sigorta primi kapsamında değildir). Bununla beraber bir katılımcı programlardan azami 140 fiili gün faydalanabilecektir.

Başvurular 04 Eylül – 08 Eylül tarihleri arasında alınacak olup katılımcılar, geçerli başvurular arasından ikamet durumlarına göre 09 Eylül Pazartesi günü NOTER tarafından yapılacak kura çekilişi ile belirlenecektir.

Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyen vatandaşların  8 Eylül Pazar günü saat 23:59’a kadar ALO-170 iletişim hattı üzerinden ve İŞKUR e-şube (www.iskur.gov.tr) internet adresinden iş arayan girişi yaptıktan sonra "Online İşlemler àiş arayan à işgücü uyum programı àiup ara" kısmından İl İlçe seçimi yaparak başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuruda sorun yaşayanlar İl Müdürlüğümüz personelinden başvuru için yardım talep edebilirler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55