,
  • BIST 8876.22
  • Altın 2877.277
  • Dolar 34.2018
  • Euro 37.5403
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 20 °C

Batman'da ÇEDES Projesi Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Batman'da ÇEDES Projesi Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) Projesi kapsamında gönüllü öğretmenlere yönelik bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.


Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES) bilgilendirme toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve ÇEDES Okul temsilcileri gönüllü öğretmenler katıldı. ÇEDES’i anlatan video gösteriminin ardından bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran’ın konuşmasıyla başladı. Kurtaran, gönüllü öğretmenlerin katkılarının projedeki önemine değinerek şu ifadeleri kullandı: "Bu gönüllü bir çalışma. Hepinize bu desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bu projeyi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yürütüyoruz. Gerçekten yapılacak çok şey var; bilimsel çalışma, teknoloji alanındaki ilerlemeler ve daha birçok konu üzerine yoğunlaşmalıyız. Bu tür gönüllü çalışmalar, her zaman daha kalıcı ve olumlu sonuçlar getirir. Hepinizin burada gösterdiği gayretten çok verimli sonuçlar çıkacağına eminim."

Kurtaran, ayrıca genç nesillere doğaya ve canlılara karşı sorumluluk bilinci kazandırmanın önemine dikkat çekerek, ÇEDES Projesi'nin bu sorumluluğu da içerdiğini vurguladı. "Bu proje, sadece insan nesline değil, diğer canlılara karşı da sorumluluğumuz olduğunu çocuklara öğretmeyi amaçlıyor." dedi.

Kurtaran, projenin öğrencilerin sadece akademik başarılarıyla değil aynı zamanda sosyal sorumluluk bilinci yüksek bireyler olarak gelişmesine katkı sağlayacağını belirterek projeye katılan tüm gönüllü öğretmenlere teşekkür etti.
Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÇEDES İl Koordinatörü Halit Kuş’un 2024-2025 eğitim-öğretim yılına yönelik eylem planlarını açıklamasıyla devam etti.

Kuş, proje çerçevesinde planlanan faaliyetler ve hedefler konusunda ayrıntılı bilgi verdi. Eğitim öğretim yılı boyunca yapılacak çalışmalarda öğretmenlerin rolü, öğrenciler üzerindeki etkileri ve projede iş birliği yapılacak kurumlarla ilgili detaylı bir sunum yaptı.
İl Koordinatörü Kuş’un bilgilendirme sunumunun ardından, Batman İl Müftülüğüne bağlı Diyanet Gençlik Merkezi Manevi Danışmanları Habibe İnanç ve Muzaffer Doğru kısa bilgilendirme konuşmaları yaptı. 
ÇEDES Projesi, Türkiye genelinde öğrencilere millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri benimsetmeyi amaçlayan önemli bir eğitim girişimi olarak hayata geçirildi. Milli Eğitim Bakanlığı (Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü), Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan bir protokol kapsamında uygulanan proje, gençlerin değerler eğitimi alarak sosyal ve akademik becerilerle donatılmalarını hedefliyor.
Projeyle birlikte, öğrencilerin millî, manevi ve ahlaki değerleri kendi yaşantılarında uygulayan bireyler olarak yetiştirilmesi, çağın ve geleceğin ihtiyaçlarına uygun becerilere sahip olmaları amaçlanıyor. Bununla birlikte, bilime olan ilginin artırılması, kültürel mirasa sahip çıkılması ve öğrencilerin insanlığa faydalı bireyler olarak gelişim göstermesi de projenin temel hedefleri arasında yer alıyor.
Toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlandığı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55