Batman'da küpeleme hizmeti Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ne devredildi
Batman'da büyükbaş hayvanların küpeleme işlemleri artık Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yürütülüyor.
25 teknik personelle sahada hizmet veren Birlik, 6 aylığa kadar buzağılar ve küpesi düşmüş hayvanlar için küpeleme işlemlerini sürdürüyor.
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gündüz, daha önce Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde yapılan küpeleme hizmetinin, alınan karar doğrultusunda Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ne devredildiğini duyurdu.
Gündüz, "Daha önce Tarım İl Müdürlüğü tarafından takılan büyükbaş hayvan küpeleme işlemleri yetkisi Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimizde devredilmiştir. Batman merkez ve tüm ilçelerinde küpeleme işlemleri son hızı ile Birliğimiz tarafından devam etmektedir. 25 teknik personelle sahada olan Birliğimiz 6 aylığa kadar olan buzağılar ile küpesi düşmüş hayvanlara küpeleme hizmete verilmektedir. Yetiştiricilerimizin küpeleme talebi için Alo Küpe Hattını arayarak kayıt oluşturmaları yeterlidir." dedi.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.