,
  • BIST 9738.84
  • Altın 2818.586
  • Dolar 34.0293
  • Euro 37.9164
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 27 °C

Batman'da Mevlid Kandili coşkusu yaşandı

Batman'da Mevlid Kandili coşkusu yaşandı
​Batman'da düzenlenen Mevlid Kandili dua ve ibadetlerle idrak edilirken, camilere akın eden vatandaşlar Mevlid-i Şerif dinledi, bol bol salavat getirdi.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in dünyaya teşriflerinin 1453'üncü yıldönümü münasebetiyle Batman'daki tüm camilerde Mevlid Kandili programı düzenlendi.

Batman İl Müftülüğü tarafından yatısı namazının ardından Merkez Şevket Başak Camiinde düzenlenen Mevlid Kandili, büyük bir coşkuyla idrak edildi.

Programa gelenlere lokum ikramında bulunuldu.

İl Müftülüğü Korosunun Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan programda; Kürdçe, Türkçe ve Arapça mevlit ve kasideler okundu.

Akşamı ibadetle geçiren vatandaşlar, kandilin manevi atmosferini yaşadı.

Programda günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İl Müftüsü Ahmet Durmuş, Mevlid Kandilinin İslam ümmetine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

"Tarihin hiçbir döneminde Cenabı Allah insanları öndersiz bırakmamıştır"

Cenabı Allah'ın insanlara rehberlik ve önderlik etsin diye Peygamberler gönderdiğini anımsatan Durmuş, "İlk insan aynı zamanda ilk Peygamberdir. Tarihin hiçbir döneminde Cenabı Allah insanları rehbersiz, öndersiz bırakmamıştır. Bu Peygamberler insanlara örnek olmuşlardır; Dünyada Cenabı Allah'ı tanımak, birliğine iman etmek ve O'na en güzel bir şekilde kul olmak, insanları kullara kul olmaktan çıkarıp sadece Allah'a kul etmek üzere Peygamberler gönderilmiştir." dedi.

"İman edip birbirimizi sevmeliyiz"

Bütün Peygamberlerin vazifelerini eksiksiz yerine getirdiklerine dikkat çeken Durmuş, şöyle devam etti:

"En son Peygamber de Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem'dir. Hazreti Peygamberin bizlere önemli mesajları vardır. İmanımızın kemale ermesi, Cenabı Allah'a layık bir kul, Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e layık bir ümmet olabilmemiz için birinci şart iman etmemiz ve birbirimizi sevmemizdir buyuruyor Sevgili Peygamberimiz. Kendimiz için istediğimizi Müslüman kardeşimiz için de istemeliyiz. Kendimize layık görmediğimiz şeyleri Müslüman kardeşimize de layık görmemeliyiz. İman bunu gerektirir."

Program İl Müftüsü Durmuş'un yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55