,
  • BIST 10062.24
  • Altın 2883.89
  • Dolar 34.1471
  • Euro 38.0345
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 28 °C

Batman'dan siyonistlerin Lübnan'a yönelik saldırılarına tepki

Batman'dan siyonistlerin Lübnan'a yönelik saldırılarına tepki
Siyonist işgal rejimin Lübnan'a yönelik saldırılarına tepki gösteren sivil toplum kuruluşları, uluslararası kuruluşları, Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi'ni saldırıların sona erdirilmesi için daha güçlü bir tutum almaya davet etti.

 

Siyonist işgal rejiminin, günlerdir Lübnan'a düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da olduğu yaklaşık 500 kişi şehit olurken binlerce kişi yaralandı.

Batman İslami sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Memur-Sen Batman Şube Başkanlığında düzenledikleri basın açıklamasında siyonist işgalcilerin Lübnan'a yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Cengiz Arı, son günlerde işgal rejimi tarafından Lübnan'ın çeşitli bölgelerine gerçekleştirilen hava saldırıları, bölgedeki istikrarı tehdit eden ciddi bir güvenlik krizi yarattığını söyledi.

"Lübnan halkının güvenliği sağlanmalıdır"

Son saldırılar sonucunda siviller arasında can kayıplarının yaşandığını, çok sayıda kişinin yaralandığını ve altyapının büyük zarar gördüğünü vurgulayan Arı, "Bu saldırılar, uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı olup, bölgedeki gerilimi daha da tırmandırma riski taşımaktadır. Lübnan halkının güvenliği ve bölgedeki barışın korunması adına, uluslararası toplumun derhal harekete geçmesi ve saldırıları durdurmaya yönelik adımlar atması büyük önem arz etmektedir." dedi.

"Uluslararası kuruluşlar saldırıları sona erdirmeli"

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik 11 aydır yaptığı katliam ve insaf dışı mezalimlikleri ortada dururken şimdi de Lübnan'a yapılan bu saldırıların kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Arı, şöyle devam etti:

"Uluslararası kuruluşlar israilin sınır tanımayan bu saldırılarına karşı halkın güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli tüm diplomatik ve askeri girişimlerde bulunmalı, israil derhal durdurulmalıdır. Amerika ve Batı'dan aldığı cesaretle tüm Ortadoğu'yu ateş çemberi haline getirmek için çalışan israil telafisi mümkün olmayan bir kaos ortamı oluşturmakta ve bölge barışı için ciddi tehdit oluşturmaya devam etmektedir. Bu süreçte tüm uluslararası kuruluşları, özellikle Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi’ni, bölgedeki durumu yakından izlemeye ve saldırıların sona erdirilmesi için daha güçlü bir tutum almaya davet ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55