,
  • BIST 10029.73
  • Altın 2888.702
  • Dolar 34.1149
  • Euro 38.0497
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 25 °C

Batmanlı çiftçi tarladaki tüm mahsulünü Gazze'ye bağışladı

Batmanlı çiftçi tarladaki tüm mahsulünü Gazze'ye bağışladı
Batman'da bir çiftçi, 60 dönüm üzerine ektiği karpuzların gelirinin tamamını Gazze'ye ulaştırılmak üzere Umut Kervanına bağışladı.

Siyonist işgal rejiminin yaklaşık bir yıldır Gazze'de soykırım ve katliamları devam ederken, hayırsever vatandaşların mazlum Filistin halkına yönelik bağışları da artarak sürüyor.

Batman merkeze bağlı Yolağzı köyünde çiftçilik yapan Osman Araz, 60 dönüme ektiği karpuzların tamamını, geliri Gazze'ye gönderilmek üzere Umut Kervanına teslim etti. 

Büyük bir duyarlılık örneği gösteren çiftçi Araz, siyonist işgal rejiminin Filistin halkına uyguladığı insanlık dışı muameleye karşı bu sene mahsulünün tamamını Gazze'ye bağışlama kararı aldığını söyledi.

"Filistin'e destek amaçlı karpuzlarımızı bağışladık"

Gazze'deki acı tabloya karşı duyarsız kalamadığını belirten Araz, "Karpuz ektik, güzel bir verim aldık. Karpuzumuzu satmaya çalıştık, tüccarlar çok düşük fiyat verdi. Biz de Umut Kervanına müracaatta bulunduk. Filistin'e destek amaçlı karpuzlarımızı bağışladık. Onlarda sağ olsun çok yardımcı oldular ve arkadaşlarla beraber karpuzları toplamaya başladık. Teşekkür ediyorum onlara. Aracı oldukları için Allah onlardan razı olsun. Çok mutlu olduk." dedi.

"Biz burada rahatız ama onlar zor durumda"

60 dönüm üzerine karpuz ektiğini ifade eden Araz, "Bunu Gazze'ye bağışlama kararı aldık. İnşallah buradan gelecek paralar Gazze'ye gidecek. Allah oradaki kardeşlerimize yardım etsin. Bir yıldır Filistin zulüm, bombardıman altındadır. Biz burada rahatız ama onlar zor durumda." diye konuştu.

Sabah ezanıyla birlikte üye ve gönüllüleriyle karpuz toplamaya geldiklerini belirten Umut Kervanı Batman Derneği üyesi Rıdvan Üzümcü, geliri Gazze'ye gönderilmek üzere karpuzları kendilerine bağışlayan çiftçi Osman Araz'a teşekkür etti.

"Allah hayırseverlerimizin sayılarını artırsın"

Üzümcü, "7 Ekim'den beri soykırımın yapıldığı Gazze'ye kimileri altınlarını, kimileri kumbaradaki paralarını, kimileri de umre için biriktirdiği paralarını bize bağışladı. Bugün de çiftçi Osman ağabeyimiz 60 dönüm üzerine ektiği karpuzları, geliri Gazze'ye gönderilmek üzere bizlere bağışladı. Biz de üye ve gönüllülerimizle karpuzları topladıktan sonra gelirini Gazze'ye göndereceğiz. Allah böylesi hayırseverlerimizin sayılarını artırsın. Diğer hayırseverlerimizden de destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55