,
  • BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 26 °C

Bezmialem En Kapsamlı Robotlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini Açtı

Bezmialem En Kapsamlı Robotlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini Açtı
Bezmialem Vakıf Üniversitesi, bünyesindeki Dragos Hastanesi’nde bölgedeki en kapsamlı ve en büyük Robotlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini açtı.

Sağlıkta iki asırlık birikimiyle öne çıkan Bezmialem Vakıf Üniversitesi, bünyesindeki Dragos Hastanesi’nde bölgedeki en kapsamlı ve en büyük Robotlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini açtı. Merkez, nörolojik hastalıklarda (felç, parkinson, beyin tümörleri, multiple skleroz, omurilik yaralanması vb.) en son teknolojileri kullanarak kişiye özel planlanmış nörorehabilitasyon programları ile alanında ülkemizin en önemli merkezlerinden biri olma özelliğine sahip. Ayrıca günümüzde sıklıkla yaşanan bel, boyun, dizdeki ortopedik sorunlara uygulanan son teknolojik yöntemler sayesinde hastaların yaşam kalitesi artıyor ve sağlıklarına hızlıca kavuşma imkanı sağlıyor. Modern sağlık hizmetleri anlayışıyla donatılmış yeni merkez, son teknolojiye sahip ekipmanları ve alanında uzman sağlık profesyonelleri ile dikkat çekiyor.

Yenilikçi ve Vizyoner Teknolojilerle Donatıldı

Dragos Hastanesi Başhekimi Öğr. Gör. Dr. Osman Cemil Akdemir, merkezin önemine vurgu yaparak, “Dragos Hastanemizde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizi yenilikçi robotik sistemlerle donatarak hizmete açtık. Son teknolojiye sahip ekipmanlarımız ve alanında uzman sağlık profesyonellerimizle İstanbul’un en donanımlı merkezlerinden biri olma özelliğini taşıyoruz. Bu önemli hizmetin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Nadir Merkezlerden Biriyiz”

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde uygulanacak tedaviler hakkında bilgi veren Uzman Dr. Bayram Bayiş, "Merkezimizde, klasik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarının ötesine geçerek, yenilikçi tedaviler sunuyoruz. Yürüme robotu ve yardımcı yürüme robotları ile yürüyemeyen hastalara, oturma ve ayakta durma yetilerini kazandıktan sonra erken dönemde yürüme imkânı sağlıyoruz. Elektrik akımı kullanmadan, kasları magnetik ortamda çalıştıran dinamik magnetisyon sistemlerini de devreye soktuk. Ayrıca idrar kaçırma sorunu yaşayan hastalar için dünyada yeni geliştirilen oturma koltuğu cihazını ülkemize getiren ilk üç merkezden biri olduk. İstanbul’da, yürüme robotu ve giyilebilir robotu bir arada kullanan nadir merkezlerden biri olmanın yanı sıra, sporcu rehabilitasyonunda kullanılan odaklanmış radyofrekans tedavileri ve robotik lazer sistemlerini de uyguluyoruz. Hedefimiz, bu alanda en kapsamlı merkez haline gelerek vakfımızın sorumluluğunu geleceğe taşımaktır" dedi.

Merkezde uygulanan tedavi yöntemleri

Spinal Dekompresyon Sistemi: Omurga ve disk sağlığını desteklemek amacıyla kullanılan gelişmiş bir dekompresyon sistemi. Ağrılı bel ve boyun dejeneratif disk hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor.

SVF/ PRP: Kişinin kendisinden elde edilen ve özel yöntemlerle aktifleştirilen rejeneratif hücre ve ürünlerinin cerrahi olmayan teknikle uygulanarak  hasarlı dokuların  iyileştirilmesinde kullanılmasıdır. Ortopedik sorunların çözümünde kullanılıyor.

Robotlu Fizik Tedavi: Gelişmiş robot teknolojileri ile nörolojik iyileşmeyi arttırarak yürüme fonksiyonunun yeniden kazanmasını ve geliştirmesini sağlıyor.

Epidural Enjeksiyon: Nokta atış tedavisi olarak da bilinen bel ve boyun fıtığına bağlı dirençli ağrılarda sinir köklerine scopi eşliğinde uygulanan enjeksiyon tedavisidir.

Kök Hücre Tedavisi: Vücuttaki tüm hücrelere dönüşme kabiliyeti olan kök hücrelerin özel yöntemlerle elde edilerek hasar veya hastalık olan bölgeye uygulanması yöntemidir. Tam donanımlı hastane koşullarında ve alanında uzman bir ekiple uygulanması çok önemlidir.

Kişiye Özel Fizik Tedavi: Klasik fizik tedavi uygulamalarından farklı olarak birçok gelişmiş cihaz teknolojisi ve alanında uzman ekibi ile  kişiye özel odaklanmış tedavi programlarıdır.

Ozon, Glutatyon ve İV Rejeneratif Tedaviler: Vücudun yenilenme kapasitesini artıran ve çok çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde destek olabilen damar yoluyla uygulanan tedavilerdir.

Epidural stimulasyon/Ağrı Pili: Cildin altına yerleştirilen omurilik stimulatörün kontrol ettiği elektrik aktivitesi ile ağrının hissedilmesini engellemesi ve sinir hücrelerini yeniden düzenleyerek tedavi edici değişimi sağlaması işlemidir.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55