Bingöl’de STK’lardan "Tıp fakültesi ve araştırma hastanesi kurulsun" çağrısı
STK’lar adına konuşan Bingöl Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kerey, Bingöl'de sağlık hizmetlerine erişimde ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtti.
Mevcut hastanenin artan nüfusu karşılayamadığını, uzman doktor eksikliği ve bazı branşların tamamen bulunmaması gibi sorunların vatandaşları çevre illere sevk edilmeye mecbur bıraktığını ifade eden Kerey, “Bingöl Üniversitesi önünde yapılan basın açıklamasına katılan 80 sivil toplum kuruluşu adına açıklama yapan Bingöl Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kerey, “Bingöl’de yaşayan halkımız, sağlık hizmetine ulaşmakta büyük zorluklar yaşıyor. Mevcut hastanemiz, artan nüfusun ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalıyor. Uzman doktor eksikliği, olmayan branşlar ve gerekli durumlarda randevu alınamaması bu sıkıntılardan bazılarıdır. Çözüm olarak gösterilen yol hep aynı: Çevre illere sevk! Artık şunu sormak istiyoruz: Halkımızın çektiği bu sıkıntılar ne zamana kadar devam edecek? Neden bir hasta annemiz Elazığ’a gitmek zorunda kalıyor? Neden bir kanser hastamız Erzurum yollarına düşmek zorunda bırakılıyor? Neden bir çocuk, bir yaşlı, bir hamile kadın şifa bulmak için başka şehirlere gitmek mecburiyetindedir? Aslında bu soruların cevabını hepimiz çok iyi biliyoruz.” dedi.
Çözüm önerisi olarak Bingöl Üniversitesi bünyesinde bir Tıp Fakültesi kurulması ve bu fakülteye entegre şekilde hizmet verecek bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılmasını talep eden Kerey, “Çünkü Bingöl’de bir Tıp Fakültesi yok. Çünkü ilimizde bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi hala kurulmadı. Ve tam da bu yüzden sağlıkta yaşanan sorunlar çözümsüz kalıyor. Bingöl halkı olarak sağlık alanında yaşadığımız sorunların kalıcı bir şekilde çözülmesi için, üniversitemiz bünyesinde bir tıp fakültesi kurulmasını ve bu fakülteyle entegre şekilde hizmet verecek bir araştırma hastanesinin açılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Bingöl halkının bu talebinin siyasi değil insani bir mesele olduğuna dikkat çeken Kerey, “Tıp Fakültesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi demek; vatandaşlarımızın başka illere gitmek zorunda kalmadan memleketinde tedavi olabilmesi demektir. Sağlık alanında ihtiyaç duyulan farklı uzmanlık bölümlerinin Bingöl’de açılması demektir. Gençlerimizin kendi memleketinde tıp alanında eğitim alabilmesi ve doktor olabilmesi demektir. Tıp Fakültesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sadece bir şehrin sağlığı değil aynı zamanda umut ve yaşam damarlarının canlanması demektir. Bu sebeple; başta kıymetli hemşerimiz, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz’a sesleniyoruz. Bingöl sizin desteğinizi bekliyor. Ayrıca milletvekillerimizi, üniversitemizi, yerel yöneticilerimizi ve bu sürece katkı sağlayabilecek tüm yetkilileri halkımızın sesini duymalarını, görmelerini ve bu konuda harekete geçmelerini bekliyor ve talep ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Son olarak Kerey, “Bu hayati ihtiyacın karşılanması güzel şehrimizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın ortak talebi ve beklentisidir. Çünkü bu konu, siyasi değil; aksine insani bir meseledir. Bingöl halkı yaşadığı şehirde sağlık hizmetine ulaşmak istiyor. Ve Bingöl halkı artık sağlık alanında çevre illere bağımlı kalmak istemiyor! Bugün burada attığımız bu adım, sadece bir çağrı değil… Altını çizerek bir kez daha hatırlatıyoruz; şehrimizin ortak sesi ve vatandaşlarımızın ortak talebidir. Bu sese kulak verilmesini umut ediyor, Bingöl halkı olarak somut adımların atılmasını bekliyoruz.” diye belirtti.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.