Brezilya'da büyük toprak aşınmaları nedenyle OHAL ilan edildi

Brezilya'da büyük toprak aşınmaları nedenyle OHAL ilan edildi
Brezilya’nın Amazon bölgesindeki Buriticupu kentinde oluşan büyük toprak aşınmaları nedeniyle bölgede, acil durum ilan edildi.

Maranhão eyaletinde bulunan Buriticupu’da birçok bina, büyük toprak aşınmaları nedeniyle şimdiden yıkıldı ve 55.000 nüfuslu şehirde yaklaşık 1.200 kişi, giderek genişleyen bu uçurum yüzünden evlerini kaybetme riski taşıyor.

Yetkililer, “Son birkaç ay içinde çöküntülerin boyutları hızla genişleyerek konutlara önemli ölçüde yaklaştı” açıklamasını yaptı.

Yağmurlar, kumlu yapısıyla kırılgan hale gelen toprağı yavaş yavaş aşındırırken, plansız yapılaşma ve ormansızlaşma da bu süreci hızlandırıyor.

Brezilya’da bu tür büyük toprak aşınmaları, özellikle yoğun yağış dönemlerinde daha da artıyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.