Bursa Kitap Günleri'ne katılan yayınevleri: Amacımız topluma kitap okuma sevgisini aşılamaktır

Bursa Kitap Günleri'ne katılan yayınevleri: Amacımız topluma kitap okuma sevgisini aşılamaktır
Bursa'da 18-27 Kasım tarihleri arasında Merinos Kültür Merkezi'nde açık olacak olan kitap günlerine katılan yayıncılar, fuarın güzel olduğunu ve her geçen yıl kitap fuar ve günlerine yoğun ilgi gördüklerini belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından birincisi 2019 yılında düzenlenen ve kitapseverlerin büyük beğenisini kazanan Büyükşehir Belediyesi Kitap Günleri, kapılarını üçüncü kez Bursalılara açtı.

Katılımın yoğun olduğu gözlenen kitap günlerinde yayınevi temsilcileri okumanın ve kitap fuarlarının önemine ilişkin İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundular.

"Kitaplar anne-babalar ve eğitimciler ayarlarsa çocuklar muhakkak okumayı sevecektir"

Yayınevi temsilcisi İbrahim Halil Temel, "Öncelikle çocuklara küçüklüğünden itibaren anne ve babalar iki-üç yaşından itibaren onlara kitap almaları uygun kitap vermeleri okuma sevgisini 10 yaşından itibaren kazandırması gerekiyor. Çocuk okuma-yazma öğrendiğinde zaten okuma sevgisini kazanmış olacaktır. Çocukların her zaman yaşlarına göre uygun ve her çocuğun muhakkak severek okuyacağı kitaplar vardır. Uygun güzel ve seviyelerine göre kitaplar anne-babalar ve eğitimciler ayarlarsa çocuklar okumayı sevecektir." dedi.

Temel, "Kitaplı bir evde büyüyen bir çocuk kitapsız bir evde büyüyen bir çocuk arasında dağlar kadar fark vardır. Kitapla büyüyen çocuğun konuşması, duyması, görmesi ve davranışları her açıdan daha farklı olacaktır. Kitaplı bir toplumuz bu anlamda çocuklara küçük yaştan itibaren bu sevgiyi aşılamamız gerekiyor. O sevgiyi kazandıktan sonra gerisinde başka bir şey yapmaya gerek kalmıyor. Uygun güzel kitaplar çıkarttığınızda bunun karşılığını görüyoruz." diye belirtti.

"Evlenen çiftler oturma odalarına konsol takımı değil de kitaplık alsınlar"

Bir diğer yayınevi temsilcisi Abdullah Talay, "Kitap okumada gençlere tavsiyem ve evlenen çiftlere oturma odalarına konsol takımı değil de kitaplık alsınlar. Odaları muhteşem kütüphanelerle doludur. Gençlere ve ailelere önerim mutfakta olması gereken tabaklar oturma odasında değil mutfakta olsun. Oturma odalarımızda kitaplar olsun. O zaman toplum kitap okumayı sever." diye belirtti.

Talay, "Kuş gördüğü yuvayı yapar. Anne- baba kitap okuyacak ki yavru kuşta kitap okuyan anne baba görsün. Ona göre Toplum da okuyan bir nesil kazansın. Endülüslü bir taş işçisi akşama kadar 10 lira kazanıyor. 10 liranın 5 lirasını evine ekmek alıyor. 5 lirasına kitap alıyor. Bu nedenle müthiş bir Endülüs kuruluyor. Aldığımız maaşın kaçta kaçını kitaba ayırıyoruz. Okuma yönünde Bursa iyidir. Kitap fuarları veli toplantısına benzer. Genelde ilgili veliler gelir. Onun için kitaba ilgisi olan geliyor." diye konuştu.

Bursa kitap fuarında yayınevi yazarları okuyucularıyla buluşuyor. Daha önce belirtilen tarihlerde kitap imza günleri ile yazar-okur buluşmaları gerçekleştiriliyor. Bursa 3'üncü Kitap Günleri Merinos AKKM’de 27 Kasım tarihine kadar kitapseverleri ağırlayacak. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.