,
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 26 °C

Bursa'da binler Gazze için meşale yakarak yürüyüş yaptı

Bursa'da binler Gazze için meşale yakarak yürüyüş yaptı
Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu ile Gazze Dayanışma Platformu, siyonist işgal rejiminin Refah ve Gazze saldırılarını protesto için, binlerce kişinin katılımıyla "Gazze ile Dayanışma Yürüyüşü" sloganıyla meşaleli kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirdi.

 

Gökdere Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ellerindeki döviz pankart ve meşalelerle, Gökdere Meydanı'nda başlayarak Kurtuluş Caddesi güzergâhını takip ederek, Yıldırım Belediyesi Bayrak Alanına kadar slogan atarak yürüdü.

Toplanan kalabalık, sık sık sloganlar atarak işgal rejiminin katliamlarını protesto etti.

Düzenlenen etkinliğe Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ve STK temsilcileri katıldı.

Yapılan yürüyüşün ardından program, Kur'an-ı Kerimin okumasıyla devam etti.

Programda Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya bir konuşma gerçekleştirdi.

Bu zulmü konuşmaya, bu zulmü lanetlemeye devam edeceğiz, devam etmeliyiz

Dokuzuncu ayına giren vahşi bir soykırımı bütün dünyanın izlediğini söyleyen Kaya, “Bütün dünya vahşice, zalimce, barbarca israil'den insanlık düşmanı kafir işgalciler Gazze halkına yaptığı katliamları görüyor. Buna şahitlik ediyor. Ve bizler de sekiz aydır kesintisiz biçimde bu zulmü konuşuyoruz. Buna tepkimizi ifade ediyoruz. Zalimlere karşı haykırıyoruz Bu zulmü konuşmaya, bu zulmü lanetlemeye devam edeceğiz, devam etmeliyiz. Bizler hem işgal denilen bu halkın kudurgan çetenin hem de onun zulümlerine destek veren başta ABD'si, Avrupa'sı olmak üzere tüm emperyalist kâfirlerin aslında bütün o kalkınma, ilerleme, gelişmişlik makyajlarının altında nasıl büyük bir canavarlık taşıdıklarını, nasıl zalimlik içerisinde olduklarını, nasıl insanlığa, hakka, adalete, özgürlüğe, düşman olduklarını mutlaka elbette konuşmalıyız ve konuşmaya devam edeceğiz.”dedi.

Gazze halkının direnişi bizlere ne öğretti

Kaya, “Bunları konuşmaya, her fırsatta bunları teşhir etmeye, lanetlemeye devam etmeliyiz. Ama bundan daha önemlisi sekiz aylık süreçte Gazze halkının direnişi bizlere ne öğretti? Bizler için ne ifade ediyor? Bizlerin zihniyetinde, hayatında, ilişkilerinde ne ne türlü eksiklikler açtı? Öncelikle bunun üzerine düşünmeli, bunu konuşmalıyız.  Sekiz aydır bunca zulme, bunca vahşete rağmen Gazze halkının ve başta Hamas'ın izzeti Kassam mücahitleri olmak üzere genciyle, yaşlısıyla, çoluğuyla, çocuğuyla, bu kardeşlerimizin ortaya koyduğu bu mücadele sadece israil yoluna çetenin ve onun destekçilerinin zulümlerinin korkardıklarını zalimliklerini teşhir etmek Imanın ne olduğunu, teslimiyeti, tevekkülün ne olduğunu Allah'a boyun eğin. Onun dışında hiçbir zulme, bütün dünyanın zulümleri daima toplansa da asla boyun eğmeyeceğini ve bu anlamda demenin ne olduğunu bir kere daha gösterdiler. Kardeşliğin ne olduğunu kardeşlerimize sahip çıkma vazifemizin ne olduğunu bir kere daha gördü tanıdık, bildik ve eyleme geçtik. Bu süreç hepimiz açısından bilinçli bir süreç oldu.” diye belirtti.

Gazze dünyayı ayağa kaldırdı

Kaya, “Kardeşlerimizin maruz kaldığı bu zulümler karşısında öfkeliyiz. Bu katillerin çoluk çocuk demeden vahşice katlettikleri Gazzeli kardeşlerimizden dolayı yüreğimiz yanıyor. Bu vahşiler, bu alçaklar, bu katiller, okulları, mescitleri, hastaneleri, pazar yerlerini, her yeri yakıp yıkıyorlar. Kardeşlerimizi katlediyorlar. Ama şunu herkes gördü, bizler de gördük ve şahitlik ettik. Bunca katliama, bunca zulme rağmen Filistin halkı boyun eğmedi, asla Filistinli halkının ardından, siyonist katilleri ve onların Destekçilerini, sevindirecek tek bir kelime çıkmadı. Buradaki zulme rağmen örtme kapatma çabalarına rağmen işte görüyorsunuz. Katillerin Amerika'da onların belki beyni, kalbi sayılacak üniversitelerde altı ay sonra, yedi ay sonra gençler ayağa kalktı ve ısrar eden çeteye ve onun destekçisi olan Amerika'ya karşı küresel intifada diye tepki ortaya koydular. Ve bu aslında zalimlerin tam kalbinden vurulduğunu gösteriyordu. Nerede halk? Belki bu süreçte binlerce, o milleti şehit verdi.  Ama Gazze dünyayı ayağa kaldırdı.” diye konuştu.

Program seslendirilen ilahiler ve yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55