,
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 26 °C

Bursa'dan Refah'taki katliamlara tepki

Bursa'dan Refah'taki katliamlara tepki
Bursa'da yüzlerce kişi, siyonist işgal rejiminin Gazze'de yerlerinden edilmiş Filistinlilerin Refah'ta yaşadıkları çadırları bombalayarak sivilleri diri diri ateşe vererek katletmesini tel'in etmek için bir araya geldi.

 

Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği, öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce kişi, siyonist işgal rejimi tarafından Refah'a sığınan Müslümanlara yönelik düzenlenen ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca Filistinlinin katledildiği saldırıyı protesto etti.

Bursa Ulu Cami Orhangazi Parkı'nda düzenlenen kitlesel basın açıklamasına katılan halk, sık sık tekbir getirip işgal rejimine yönelik sloganlar attılar.

Basın açıklaması öncesi Eğitimci Adnan Alınç, kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Grup adına basın açıklamasını Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Kamil Yıldırım okudu.

Gazze soykırımının başlamasından bu yana 8 ay geçtiğini belirten Yıldırım, "Bu süre zarfında terör şebekesi siyonist işgal rejimi, Gazze’de yürüttüğü soykırıma bir an dahi ara vermedi. Her gün Filistin’de benzeri görülmemiş şekilde katliama tanık oluyoruz." dedi.

"siyonistlerin saldırıları bütün bir insanlığın vicdanını hedef alıyor"

Son 7 ayda büyük çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu en az 40 bin mazlum Filistinlinin siyonist nazi işgalcileri tarafından katledildiğini söyleyen Yıldırım, "Yüz bine yakın savunmasız kardeşimiz ise yaralandı. Gazze’de yüzlerce cami, kilise, okul, hastane ve yüz binlerce konut yerle bir edildi. siyonist terör rejiminin, Gazze’de yürüttüğü bu vahşet sadece Filistinlileri hedef almıyor, bütün bir insanlığın vicdanını hedef alıyor. Dünyanın dört bir yanında insanlık vicdanı ayakta ve siyonist işgal rejiminin yok oluşunu haykırıyor.  Bugün dini, dili, ırkı ne olursa olsun ehli vicdan olan herkes Filistin’in yanında ve siyonistlerin karşısında duruyor. Bugün insanlığın ortak talebi sistematik, kuşatıcı ve yok etmeyi amaçlayan, hiçbir ölçü ve kaideyi tanımayan, savaş suçu işlemeye devam eden siyonist işgale gerek kamuoyu vicdanında gerek Uluslararası Ceza Mahkemelerinde mahkûm edilmesinde birleşmiştir." dedi.

"Emperyalist ülkeler, Filistin meselesinde hesapsız politika gütmektedir"

Türkiye yetkili makamları, işledikleri soykırım ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle siyonist çete elebaşları ile tetikçileri hakkında Türkiye Mahkemelerinde soruşturma başlatılması için sayısız başvuru aldığını söyleyen Yıldırım, "Türkiye yargı makamları derhal bir soruşturma süreci başlatmalıdır ve toplanan deliller doğrultusunda başta terörist Netanyahu olmak üzere siyonistler hakkında soykırım ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle bağımsız ve tarafsız ceza mahkemelerinde dava açmalıdır. Bu hususta her geçen gün Filistin halkının, masum sivillerin ve insanlık vicdanının aleyhine işlemektedir. Bugün Filistin’de tarifi olmayan acılar ve insanlık dramları yaşanmaktadır. Bu durumun en büyük sebebi işgal edilmiş olan Filistin’in işgalden kurtuluşu hakkında somut adımların atılmaması çözümsüzlüğü beraberinde getirmiştir. Başta ABD olmak üzere diğer emperyalist ülkeler, Filistin meselesinde hesapsız politika gütmektedir. Allah’ın lanetine uğramış siyonistler, tüm dünya istikbarını arkasına alarak Filistin topraklarında kendi gayri meşru sözde bekası için gaddarca bir tutum sergilemektedir." diye belirtti.

"Özgür bir Filistin, özgür bir İslam coğrafyasının çimentosu olacaktır"

siyonist Nazi işgalinin Filistin topraklarındaki gayri meşru varlığı sona erdirilmeden Filistin meselesi çözülmeyeceğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Filistin meselesi çözülmeden İslam coğrafyasındaki sorunların çözüme kavuşması mümkün değildir. İslam coğrafyasında devam eden siyonit işgal rejmi ile birlikte ABD ve batılı güçlerin varlığı son bulmalıdır. Bölge halkları kendi sorunlarını çözebilecek olgunluktadır. Kendi sorunlarını kendi içinde çözen bir İslam alemi; Türk, Kürt, Fars ve Arap halkların en öncelikli hedefi olmalıdır. Bunun için de bir an evvel nehirden denize kadar Filistin özgür olmalıdır. HAMAS’ın ateşkesi kabul etmesine rağmen, siyonist nazi işgali, tüm dünyanın gözlerinin içine baka baka adeta azgınlığın ve alçaklığın resmini sergileyerek, bir halkı yok etmenin yolunu tercih etmiştir. siyonist rejimin bu tutumu Hitlerin tutumunu aratmayacak duruma gelmiştir. Bu durum sadece Gazze’yi değil, artık ABD’yi, Avrupa’yı ve siyonist canavarı besleyen herkesi korkutmalıdır. " 

"Vicdan sahibi devletleri sorumluluk almaya davet ediyoruz"

Tüm dünyayı köle olarak gören Hitler ile siyonist rejimin stratejileri ile hedefleri arasında hiçbir fark olmadığının altını çizen Yıldırım, "Kendi ellerinizle beslediğiniz bu siyonist canavar sizlere de musallat olması an meselesidir. Bu yüzden tüm vicdan sahibi ve akıl sahibi devletler bu canavarın başını ezmelidir. siyonist işgal rejiminin, Gazze’deki refah sınır kapısının işgaline karşı, tüm dünya ayakta ve insani koridorun açılmasına yönelik protestolar düzenlemektedirler. Kapılar derhal açılmalı ve Refah şehrine sıkıştırılmış mazlum Gazelli kardeşlerimize insani yardımların ulaşması sağlanmalıdır. Bunun için başta Türkiye olmak üzere, tüm vicdan sahibi devletleri sorumluluk almaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından program, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55