'ByLock'ta 17 milyon mesaj çözüldü'
Milliyet'te yer alan habere göre, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanan ve İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede örgütün casusluk faaliyetlerini de kapsayan organize bir terör örgütü olduğuna vurgu yapılırken FETÖ mensuplarının kullandığı ByLock'un örgüte üyelikte referans gibi kabul edildiği kaydedildi.
'YANLIŞLIKLA İNDİRİLEMEZ'
Programın tamamen gizlilik amacıyla kullanıldığı, hata marjının yüzde 1 olduğu, yanlışlıkla telefona veya bilgisayara indirilip kullanmanın mümkün olmadığı, özel bir sunucudan sadece örgüt mensupları tarafından indirilip kullanıldığına dair bilgilerin yer aldığı iddianamede, ByLock’un TÜBİTAK çalışan örgüt mensubu mühendislerce 24 Aralık 2014’ten sonra 'Turkuaz' isimli bir yazılımla güncellenerek örgütün kullanımına uygun hale getirildiği, doğrudan erişimin engellendiği programın kriptolu haberleşme programı olarak kullanıldığı, kullanıcıların rumuz aldığı ve programı kullanabilmek için karşılıklı onay koduna ihtiyaç duyulduğu, karşılıklı onay verilmeden görüşmenin gerçekleşmediği gibi detaylara da yer verildi.
'KPSS ŞÜPHELİSİ 700 KİŞİ BYLOCK KULLANDI'
İddianamede, şimdiye kadar yapılan tespitlerde toplam 215 bin kişinin ByLock kullandığının belirlendiği, MİT tarafından yapılan çalışmalarda toplam 18 milyon mesaj içeriğinin 17 milyonunun çözüldüğü, 3,5 milyon e-posta içeriğinden 2.5 milyonunun çözümlendiği, 2010 KPSS soruşturmasında 100 ve üzeri soruya doğru cevap veren 3 bin 227 şüpheliden 700’ünün aktif şekilde ByLock kullandığı tespitleri de yer aldı.
İddianamede, tutuklu sanıklar Fatih S. ve Okan M. hakkında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.