,
  • BIST 9577.46
  • Altın 2820.34
  • Dolar 34.0022
  • Euro 37.839
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 26 °C

Çin, İran'ın egemenliğini savunma hakkına destek verdi

Çin, İran'ın egemenliğini savunma hakkına destek verdi
Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, "Çin, İran'ın egemenliğini, güvenliğini ve ulusal onurunu yasalara uygun şekilde savunmasını destekliyor." dedi.

Çin Dışişleri Bakanı, İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri Kani ile yaptığı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İran'ın bölgede önemli nüfuza sahip bir ülke ve Çin'in kapsamlı stratejik ortağı olduğunu kaydeden Wang, Çin'in İran ile ilişkilerini her zaman stratejik ve uzun vadeli bir perspektifle ilerlettiğini söyledi.

Wang, Çin'in yeni İran hükümetiyle, birbirlerinin temel çıkarlarını ilgilendiren konularda birbirlerine kararlı bir şekilde destek olmaya, çeşitli alanlarda pratik iş birliğini istikrarlı bir şekilde ilerletmeye, ikili ilişkilerin sağlıklı gelişimini kararlı bir şekilde teşvik etmeye ve Çin-İran kapsamlı stratejik ortaklığına sürekli olarak yeni içerikler eklemeye hazır olduğunu söyledi.

Filistin'in meşru ulusal haklarının yeniden tesis edilmesini desteklediklerini ifade eden Wang, HAMAS lideri İsmail Heniyye suikastını kınadıklarını yineledi.

Wang, suikastın uluslararası ilişkileri düzenleyen temel normları ağır bir şekilde ihlal ettiğine, İran'ın egemenlik, güvenlik ve onuruna ciddi bir şekilde saldırdığına, Gazze ateşkes müzakere sürecini doğrudan baltaladığına ve bölgesel barış ve istikrarı sarstığına inandıklarını kaydetti.

Çinli Bakan, ülkesinin İran'ın yasalara uygun olarak egemenlik, güvenlik ve ulusal onurunu korumasına destek verdiğini, bölgesel barış ve istikrarı koruma çabalarını desteklediğini ve İran ile yakın iletişimi sürdürmeye istekli olduğunu söyledi.

Bakıri ise İran'ın Çin ile uluslararası ve bölgesel konularda koordinasyonu artırmaya ve ikili ilişkilere daha stratejik anlamlar yüklemeye istekli olduğunu söyledi.

İran'ın bölgesel güvenlik ve istikrarı korumaya çabalarken ulusal egemenliği, güvenliği ve toprak bütünlüğünü savunmaya kararlı olduğunu vurgulayan Bakıri, Çin'in Filistin meselesinde adil bir duruş sergilemesinden dolayı teşekkür ederek, Çin'in Orta Doğu'da durumu hafifletme ve güvenliği sağlama konusunda daha büyük bir rol oynamasını beklediğini söyledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55