Cizreliler bayram sabahında camileri doldurdu
Bayram namazı öncesinde, sabah namazıyla birlikte cami hoparlörlerinden Rahman Suresi ve teşrik tekbirleri okundu. Bu, bayramın manevi atmosferini daha da güçlendirdi.
Cizreliler, bayram namazını Hz. Nuh Camii'nde kıldı ve verilen vaazı dinledi. Hutbe öncesinde, siyonist soykırıma destek verenlere yönelik boykot çağrısı hatırlatıldı.
Vaazın ardından bayram namazı kılındı ve hutbe okundu. Hz. Nuh Camii İmamı Abdurrahim Adanır, "Sevinç ve Kardeşlik Günleri" başlıklı hutbesinde Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekti.
Adanır, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Bu mübarek bayram sabahının sevinç ve huzuru yüreklerimizi doldururken; maalesef Gazze’deki kardeşlerimiz, bayramın neşe ve coşkusundan çok uzaklar. Zalim siyonistler; kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden masum insanları katletmeye devam ediyor. Onların en temel ihtiyaçlarını bile karşılamalarına engel oluyor, bir lokma ekmeğe, bir yudum suya ulaşmalarını dahi zorlaştırıyorlar. Ancak unutulmamalıdır ki, zulüm ebedi değildir. Zalimler mutlaka mağlup olacaklardır. 'Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.' Kardeşlerimizin de sevinç, huzur ve güven içinde bayram yapacağı günler elbet gelecektir. Bize düşen, onlara verdiğimiz maddi ve manevi desteği kesintisiz sürdürmektir. Yüreğimiz yanıyor ve gönül dilimiz şöyle feryat ediyor: Gazze’de bir toplum yok ediliyor. Güçlerimizi birleştirip bu zulme son vermek için daha ne kadar bekleyeceğiz? Gazze’de insanlık ölüyor. İnsanlığımızı kurtarmak için daha kaç çocuğun, kadının, masumun katledilmesi gerekiyor?" ifadelerini kullandı.
Dualarda Gazze’nin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Adanır, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu bayram sabahında gönülden yapacağımız duaların ve dilimizden dökülen âminlerin; ümmet bilincimizin ve din kardeşliğimizin güçlenmesine, Gazze’de akan kanın ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Başta aziz milletimiz olmak üzere bütün İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum." dedi.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.