Çocuklarda geniz eti kalb sorunu olabilir!

Çocuklarda geniz eti kalb sorunu olabilir!
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Öğretmenoğlu “Geniz eti zamanında tedavi edilmediğinde vücuda verdiği zararlar kalıcı hale gelir ve pek çok hastalığı tetikleyebilir” uyarısında bulundu.

Bademcik ve geniz eti vücudun savunma mekanizmalarından olan lenfoid sisteme ait organlardır. Mikroplar geniz eti ve bademciklere yerleşir, kronikleşerek ilaçla tedavi edilemez hale geldiğinde ise vücuda zarar vermeye başlar. Böbrek ve eklem sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir; romatoid artrit ve nefrit gibi romatizmal hastalıklara neden olabilir. Çocuklarda ayrıca baş ağrısı, kulak rahatsızlıkları ve uyku sorunlarına yol açabilir. Büyüyen geniz eti ilerleyen yaşlarda kalp sağlığını bozabilir.

Geniz eti ameliyatı ne zaman yapılmalı?

Büyümüş tıkayıcı hale gelmiş geniz eti ilaçlarla bir miktar küçültülebilse de, genellikle bu etki geçicidir. Geniz eti büyüyerek tıkanıklık yapar ya da bir enfeksiyon odağı haline gelirse, artık koruyucu olmaktan çıkıp zarar veren bir yapı haline gelmeye başlar. Bu durumda ameliyatla alınması gerekir. Bademcik etrafında apse olan, kötü huylu tümör şüphesi bulunan, çene yapısı bozulan ve sık tekrar eden bademcik enfeksiyonları olan çocuklar ameliyat edilmelidir. Yine sürekli ağzı açık uyuma, horlama veya uykuda nefes durması yaşayan çocuklar geç olmadan ameliyat edilmelidir. Yaş ameliyata engel değildir, hatta belli bir yaşa kadar çocuklarda ameliyatın en kısa süre içinde yapılması gerekir.

20 dakikada geniz etine son

Geniz eti ameliyatı, doğru tanı konulan her yaşta çocuğa yapılabilen cerrahi bir işlemdir. Hastalar kısa süren bir ameliyatın ardından aynı gün içerisinde taburcu edilebilir ve günlük yaşamına dönebilir. Çocuklar geniz eti operasyonundan sonra hastalıklara daha az yakalanır ve yaşamlarını daha sağlıklı bir şekilde sürdürebilir.

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.