Coşkun: “Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması mağdur ediyor”

Coşkun: “Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması mağdur ediyor”
Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasından dolayı mağdur olan öğretmenlerin sayılarının her geçen gün arttığını bu uygulamaya son verilmesi gerektiğini kaydetti.

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Coşkun, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının öğretmenleri mağdur ettiğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, sözleşmeli öğretmenlik uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulunarak, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasından dolayı mağdur olan öğretmenlerin sayılarının her geçen gün arttığını bu uygulamaya son verilmesi gerektiğini ifade etti.

Coşkun, “Öğretmen açığı bulunan illerde ve istihdamda güçlük çekilen bölgelerde öğretmenin cebren kalmasını sağlamak, kadro istikrarını zoraki yöntemlerle temin etmek ve temel insan hakları ihlal edilerek uygulanmasında ısrar edilen sözleşmeli öğretmenliğin sorunları her geçen gün artmakta, uzun vadede yönetilmesi çok zor bir potansiyel biriktirmektedir.” dedi.

Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının eğitimin niteliğine hiçbir olumlu etkisinin bulunmadığını söyleyen Coşkun, “Daha önce denemesi yapılan, birçok sıkıntı ve mağduriyetten sonra kaldırılmasında fayda görülen bu istihdam şeklini ikinci kez denemek; geçmişte olanları unutmak, aynı kısır döngüde birçok değeri heba etmek, öğretmenlerin aile hayatlarını hiçe saymak, geçerli mazeretlerine duyarsız kalmaktır. Temel olarak öğretmenin mesleki gelişimine, görev algısına katkısı olmayan, eğitimin niteliğine hiçbir olumlu etkisi bulunmayan, verimliliğini düşüren uygulamalar, kâğıt üstünde günü kurtaran, gerçekte geleceği heba eden palyatif yönelimlerdir.” ifadelerini kullandı.

“Bu uygulamanın öğretmenin mesleki gelişimine olumlu etkisi yoktur”

Öğretmenler arasında kadrolu-sözleşmeli şeklinde ortaya çıkan ayrımın kurum içi çalışma barışını bozduğunu ifade eden Coşkun, “Eğitim kurumlarında öğretmenler arasında kadrolu/sözleşmeli şeklinde ortaya çıkan ayrım, kurum içi çalışma barışını bozmaktadır. Bu durum, öğretmenlerin verimliliğini düşürmekte, aynı niteliklere sahip ve aynı görevi ifa eden insanlar arasında bir nevi kast sistemi oluşturmaktadır. Sözleşmeli olarak istihdam edilenler kadrolu olanların sahip olduğu özlük haklarına sahip olmadıklarından, hak kayıpları ve mağduriyetler, pek çok davaya neden olmasının yanında Bakanlığa olan güveni de azaltmıştır.” şeklinde konuştu. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.