Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB ile gerekirse yolları ayırabiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB ile gerekirse yolları ayırabiliriz
BM Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere ABD'ye gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu (AP) hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere 16-20 Eylül tarihleri arasında ABD'ye ziyarette bulunacak.

Hareket öncesi basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye hakkında hazırlanan 2022 raporunu kabul eden Avrupa Parlamentosu (AP), Merkez Bankası brüt rezervleri, Azerbaycan-Ermenistan gerilimi, İsveç'in NATO'ya üyelik süreci ve AB Türkiye raporu konuları hakkında açıklamalarda bulundu.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Az sonra Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu görüşmelerine iştirak etmek üzere New York'a doğru yola çıkacağız. BM üyesi tüm ülkelerin temsil edildiği genel kurul görüşmelerine 150'den fazla ülkenin katılımı bekleniyor. Her yıl olduğu gibi bu sene de ABD'de son derece yoğun bir temas ve toplantı trafiğimiz olacak.

Genel kurul görüşmelerinin ilk gününde 19 Eylül salı günü Genel Kurula hitap edeceğim. bu vesileyle uluslararası gündemdeki temel meselelere ilişkin görüşlerimizi paylaşacağız. Mevcut küresel sınamalar karşısında Türkiye'nin oynadığı kritik rolü vurgulayacağız. Dünya 5'ten büyüktür tezimizin daha fazla kabul görmesinden memnuniyet duyuyoruz.

Merkez bankası brüt rezervleri

Sadece son 3 ayda rezervlerimizde 22 milyar dolarlık bir artış oldu. MB'nin toplam brüt rezervleri 120 milyar doları geçmiş bulunuyor. Dünya Bankası'nın geçen hafta yaptığı açıklama ülkemize duyulan bir başka örneğidir. Türkiye'nin bölgesinde barış ve istikrarın tesisi amacıyla yürüttüğü diplomatik hamleler de takdirle karşılanıyor.

Son 21 yıldır olduğu gibi sadece işimize bakıyoruz. Bundan sonra da aynı hassasiyet ile çalışmaya devam edeceğiz.

Azerbaycan-Ermenistan gerilimi

Şu anda bizim öncülüğümüzde 3'lü bir görüşme teklfiimizi kendilerine ilettik. Biz 4'lü bir teklifte bulunduk. Putin, Aliyev, şahsım ve Paşinyan görüşmesi önerdik.

İsveç'in NATO'ya üyelik süreci

Batı 'İsveç, İsveç, İsveç' diyor. Biz de diyoruz ki parlamentomuz karar vermedikten sonra evet veya hayır dememiz mümkün değil. Öncelikle İsveç'in üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım. Yasayı hazırlamak yetmez, yasayı uygulamak gerekir. Kalkıp da teröristleri İsveç polisinin koruması altında gösteriye sevk ediyorlarsa, bunlar görevini yerine getirmiyor demektir.

AB Türkiye raporu

Avrupa Birliği, Türkiye'den kopmanın gayreti içerisinde. AB'nin Türkiye'den kopuş hamleleri yaptığı bu dönem içerisinde değerlendirmelerimizi yaparız. Bu gelişmeler karşısında değerlendirmemizi yaparız. Bu değerlendirmelerden sonra AB ile gerekirse yolları ayırabiliriz." (İLKHA)

cumhurbaskani-erdogan-ataturk-havalimani-002.jpg

cumhurbaskani-erdogan-ataturk-havalimani-003.jpg

cumhurbaskani-erdogan-ataturk-havalimani-004.jpg

cumhurbaskani-erdogan-ataturk-havalimani-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.