Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin iradesine pusu kurulmasına müsaade etmeyiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu'nda düzenlenen Üniversiteli Gençlerle İftar Programı'na katılarak bir konuşma yaptı.
Bilgisini erdemiyle taçlandıran gençlerin iyi yetişmesinin, nitelikli bir eğitim almasının, ailesine, milletine ve dünyaya faydalı işler yapmasının en büyük muratları olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:
"Üstad Necip Fazıl'ın şu tavsiyelerini şahsen gençlerimiz için çok kıymetli buluyor, sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülkemizin tüm gençlerinin bu tavsiyelere kulak vermesini bugün özellikle rica ediyorum. Bakın merhum üstadımız ne diyor; 'Siyasette, idarede, edebiyatta, fikirde sahte kahramanlar ile gerçekleri ayırmasını bil. Bunların gerçeklerini sana unutturmak ve sahtelerini de yutturmak için yalancı ilim imaline kadar gidildiğini kesret. Kendini en merhametsiz nefs muhasebelerine tabi kıl, zaaflarınla kuvvetlerini gayet iyi hesap et. Aşk, vecd, heyecan seciyesi. Hamle, teşebbüs, taarruz psikolojisi. Ev sahipliği tavrı ve hâkimiyet edası. Anadolu genci sen ol artık.' İşte bizim idealimizdeki gençlik, üstadın bu cümlelerinde vücut bulan gençliktir. Sahte ile hakikiyi ayırt edecek ferasete haiz, bilgisi, bilinci, birikimi, ufku ve vicdanıyla zamana yön veren, her şart altında kendisi olmayı başarabilen özgüven sahibi bir gençliktir. 'Kim var?' denildiğinde sağına ve soluna bakmadan fert fert 'ben varım' diyen, 'benim olmadığım yerde kimse yoktur' şuuruyla yaşayan cesur bir gençliktir. Bu gençlik, sokakları ateşe veren, yakıp yıkan, affedersiniz ağzı ve ahlakı bozuk değil, duruşuyla edep ve vakar timsali olan bir gençliktir."
“Türkiye'nin geleceği sizlersiniz”
Konuşmasında bilim ve teknoloji merkezleriyle, kütüphanelerle, spor tesisleriyle, diğer tüm imkânlarla gençlere ve öğrencilere yönelik yatırımları, hizmetleri ve eserleri daha da artıracaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin artık gençlerin zamanının misafirleri olduğunu dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere hitaben, "Türkiye'nin geleceği sizlersiniz. Bu milletin umudu sizlersiniz. Her biriniz, hem bizim hem ailelerinizin hem de 85 milyonun istikbalisiniz. Millete hizmet davasını, inşallah, sizler omuzlayacaksınız. Türkiye'yi çok daha iyi seviyelere sizler getireceksiniz. Türkiye Yüzyılı'nın güven ve huzur veren ikliminde sizler yaşayacaksınız. Adını duyunca mazlumların gözünün parladığı Türkiye'yi inşallah sizler inşa edeceksiniz" ifadelerini kullandı.
Darıdünyadaki yegâne amaçlarından birinin, gençlere güçlü ve müreffeh bir Türkiye bırakmak olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Son 23 yılda ne yaptıysak sadece bu gayeyle yaptık. Nice saldırıyı bunun için püskürttük. Nice oyunu bunun için bozduk. Nice zorluğun üstesinden bunun için geldik. Ülkemizin ayağına vurulan prangaları bunun için parçaladık. Kardeşliğimizi bunun için güçlendirdik, bunun için yücelttik. Demokrasimizin standartlarını bunun için yükselttik. Millî iradenin üzerindeki vesayet gölgesini bunun için kaldırdık. Türkiye'yi bölgesinde ve tüm dünyada parmakla gösterilen seviyelere işte bunun için getirdik. Terör örgütleriyle kararlı mücadeleyi işte bunun için verdik ve veriyoruz. Terörsüz Türkiye hedefimize işte bunun için ulaşmaya gayret ediyoruz."
“Kirli senaryolarla nice evladımız henüz hayatının baharındayken bizden kopartıldı”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yakın tarihinde çok büyük acılar yaşadığına işaret ederek, "Kirli senaryolarla nice evladımız henüz hayatının baharındayken bizden kopartıldı. Aynı apartmanda yaşayan, aynı üniversitede okuyan, aynı sırayı paylaşan, aynı mahallede büyüyen gençlerimizi birbirine düşman ettiler. Kardeşi kardeşe kırdırmak için çok sinsi, çok kalleş oyunlar oynadılar. Sokağı adres gösterdiler. Kavgayı körüklediler. Gerilimi tırmandırdılar. Öfkeyi büyüttüler. Farklılıkları kaşıdılar" diye konuştu.
Bu dönemde gençlerin arasına nifak ve nefret tohumları serpildiğini, sadece gençlerin değil milletin geleceğinin de karartıldığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anaların, babaların yüreklerinde sızısı hiç dinmeyen büyük yaralar açtılar. Sırf çıkarlarını korumak, menfaatlerini sürdürmek, paralarına para, siyasi ikballerine ikbal katmak uğruna, bu ülkenin pırıl pırıl gençlerini, fidan gibi delikanlılarını bozuk para gibi harcamaktan çekinmediler" dedi.
“Ezelî ve ebedî kardeşliğimizi büyütmemiz gereken günlerden geçiyoruz”
Türkiye'nin 85 milyon olarak büyük bir aile olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasi görüşümüz, mezhebimiz, meşrebimiz, kökenimiz ne olursa olsun hepimiz kardeşiz, komşuyuz, birbirimizin kader ortağıyız. Adımız farklı olsa da soyadımız tektir, o da Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bizim bu vatandan başka gidecek bir yerimiz yok." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir olmaktan beraber olmaktan, diri olmaktan, hep beraber Türkiye olmaktan başka bir seçenek olmadığının altını çizerek, şunları kaydetti: "Kıymetli gençler, nefreti, husumeti ve öfkeyi değil, ezelî ve ebedî kardeşliğimizi büyütmemiz gereken günlerden geçiyoruz. Sabırla, sağduyuyla, aklıselimle, soğukkanlılıkla hareket etmemiz gereken gerçekten çok hassas günlerden geçiyoruz. Provokasyonlara gelmeyeceğiz. Kışkırtmalara prim vermeyeceğiz, öfkemize kesinlikle yenilmeyeceğiz. Sonu felakete varabilecek karanlık yollara asla girmeyeceğiz. Kendi pisliklerini kapatmak için gençlerin arkasına saklanan korkakların ucuz siyasetine kanmayacağız. Hakkını yedikleri yüz binlerce gencin yüzüne bakamayacak sahtekârların alçak senaryolarının parçası, figüranı, piyonu asla olmayacağız. Hukuksuzluğun hesabını yine hukuk içinde soracağız. Demokrasimize yönelik saldırıları yine meşru zeminde kalarak bertaraf edeceğiz.”
“Bu cennet vatanı, sokak terörüne teslim edemeyiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bakın biz bu ülkeyi sokakta bulmadık. Biz bu ülkeyi kolay kurmadık, bugünlere kolay getirmedik. Her karış toprağında bir aslanın yattığı bu cennet vatanı, sokak terörüne teslim edemeyiz. Sizlerden uyanık olmanızı özellikle rica ediyorum. Sizi kendi bataklıklarına, kendi karanlık dünyalarına, kendi çirkefliklerine çekmek isteyen ağzı ve ahlakı bozuk müptezellere karşı çok ama çok dikkatli olmanızı istirham ediyorum. Gözü kendi çıkarlarından, şaibeyle geldikleri koltuklarından başka hiçbir şey görmeyen kifayetsizleri, kendi siyasi kariyerlerinden başka hiçbir şeyi umursamayan muhterisleri, ademe mahkum etmenizi bekliyorum."
“Bugüne kadar kimsenin milletin iradesine pusu kurmasına müsaade etmedik”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, dünyada en iyi işleyen demokrasilerden birine sahip, insan hak ve özgürlüklerinin en kapsamlı şekilde tatbik edildiği ve en etkin kullanıldığı ülkelerden biri olduğunu belirterek, "Ülkemizde sergilenen vandallıkların, sarf edilen hakaret cümlelerinin binde biri Batı ülkelerinde yapılsa, görün müsebbiplerinin başına neler gelir. Hele hele polise, yargı mensuplarına, ülkenin yöneticilerine alçakça saldırılarda bulunanların anında defterini dürer, bir daha da gün yüzü göremezler." şeklinde konuştu.
Hırsızların, sahtekârların, çetelerin, marjinal yapıların sandığın arkasına saklanarak belediyeleri ve kamu kaynaklarını pervasızca sömürmelerine kastedildiği bir "demokrasi" anlayışları olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Özgürlük derken sokakları tarihî camilerimizin avlularını ecdadın mezar taşlarını yakıp yıkmayı, ibadethanelerimizde alkol almayı kastediyorsa biz hiçbir şartta orada olmayız, olamayız. 'Ben dilediğime şiddet uygularım, bu ülkenin polisine taşla, asitle, molotofkokteyli ile baltayla saldırırım, kimse de bana karışamaz' diyorlarsa, biz bunu hak ve özgürlükler dairesinde ele alamayız. Bugüne kadar kimsenin bize demokrasi dersi vermesine, insan hakları ve özgürlükler gibi kavramlar üzerinden milletin iradesine pusu kurmasına müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyiz."
“Sokaklarda terör estirenlerin varacağı hiçbir menzil yoktur”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Herkesi sınırlarını bilmeye, ölçüyü korumaya, hak arama ile hakaret ve vandallık arasındaki çizgiyi geçmemeye davet ediyorum. Aksini yapmakta ve söylemekte ısrar edenler sadece kendilerine değil bu ülkeye ve millete de en büyük kötülüğü yapmış olacaklardır." ifadesini kullandı.
Milletin siyasi destek için huzuruna gelenlere omuz verip yüceltmeyi bildiği gibi, yolunu kaybedenleri tepe üstü yere sermeyi de gayet iyi bildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sokaklarda terör estirenlerin, bu ülkeyi yangın yerine çevirmek isteyenlerin varacağı hiçbir menzil yoktur. Girdikleri yol çıkmaz sokaktır. Gençlerimizin, terör örgütleri ve marjinal yapıların yanı sıra siyaseti rant aracına çeviren hırsızlar, yolsuzlar, ilkesizler tarafından kullanılmasına da izin vermeyeceğimizi burada tekrar hatırlatıyorum." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek, gençlere eğitim ve meslek hayatlarında muvaffakiyetler diledi.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.