Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Hollanda Başbakanı Schoof ile görüşmesine ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Hollanda Başbakanı Schoof ile görüşmesine ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Dick Schoof ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Türkiye ile Hollanda ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Hollanda arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler başta olmak üzere iş birliğini artıracak adımların önümüzdeki süreçte atılması için gayret göstereceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşı sonlandırmak için atılacak adımların ve yürütülecek sürecin, iki ülkeden birini dışlayan bir anlayışla başarılı olamayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, israilin Gazze’ye yönelik insani yardımları durdurması ile başlayan, nihayetinde ateşkesi sonlandırıp sivil halkı katletmeye kadar varan soykırım politikasına müsaade edilmemesi gerektiğini, bu konuda uluslararası toplumun üstüne düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

Görüşmeyle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Hollanda Başbakanı Dick Schoof, "Türkiye, Ukrayna'da istikrarlı ve kalıcı bir barışın şartı olan güvenlik garantilerine katkıda bulunmada rol oynayabilir.” ifadesini kullandı.

Schoof ayrıca, Suriye'deki durumu ve Gazze'deki savaşa ilişkin endişe verici haberleri de ele aldıklarını belirterek, tüm tarafların ateşkese ve rehine anlaşmasına saygı duymasının çok önemli olduğuna değindi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.