,
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 26 °C

Demir: Türkiye'deki siyaset kurumunun kullandığı dil tek kelimeyle bir musibet

Demir: Türkiye'deki siyaset kurumunun kullandığı dil tek kelimeyle bir musibet
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, gerçekleştirdikleri 5. Olağan Büyük Kongresi'nin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, Türkiye'de siyaset kurumunun kullandığı dile dikkat çekti.

 

HÜDA PAR 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Demir, kongrede sorunlara ilişkin bir teşhisin konulduğunu belirtti.

HÜDA PAR'ın kongresinde ortaya konulan remin çok önemli olduğunun altını çizen Demir, "5. Olağan Büyük Kongremizi yaptık. Allah hayırlara vesile kılsın inşallah. Partimiz için, memleketimiz için, ülkemiz için, İslam alemi için hayırlara vesile olsun temennisinde bulunuyoruz. Hem Türkiye'nin hem İslam ümmetinin hem de dünyanın çok önemli sorunları var. HÜDA PAR'ın bu kongresinde verilen mesajlar, ifade ettiğim sorunlarla alakalı çok ciddi bir ilişki var. Bu süreçte HÜDA PAR'ın kongresini önemsemek lazım. HÜDA PAR'ın bu 5. Olağan Kongresi'nde, özellikle Türkiye üzerindeki sorunlara dair çok önemli bir resim, bir fotoğraf çizildi. Sorunlar gündem edildi, soranlar ifade edildi. Sorunlara yönelik bir teşhis konuldu. Bunların çözümüne dair net, berrak ve uygulanabilir sorunlara kökten çözüm olabilecek anlayış ortaya konuldu. Dolayısıyla bu kongrede ortaya konulan resim çok önemlidir. Vatandaşımızın, basınımızın, gazetecilerimizin bu kongreyi önemsemesi, bu kongrede çizilen resmi görmesi, bu iradeye sahip çıkması lazım diye düşünüyoruz. Türkiye siyasetinde özellikle bu resme şiddetle ihtiyacı var." diye konuştu.

"HÜDA PAR'ın ortaya koyduğu dile, çözüm anlayışına ve iradeye ihtiyaç var"

Türkiye'de siyaset kurumunun kullandığı dilin bir musibet olduğunu vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki siyaset kurumunun kullandığı dil, tek kelimeyle bir musibet. Sorunları daha fazla büyüten, grifleştiren, insanları birbirine kırdırtan, ötekileştiren, siyaseti geren bir dil kullanılıyor. Kuşatıcı, birleştirici, yapıcı dil yok. Türkiye siyaset kurumunun, HÜDA PAR'ın ortaya koyduğu dile, çözüm anlayışına ve iradeye ihtiyacı var. Kuşatıcı, yapıcı, müsbet, çözüm odaklı bir dil biz kullanıyoruz. Bu kongrede bunu net olarak ortaya koyduk. Genel başkanımızın yaptığı konuşmada da bu net ifade edildi. Dolayısıyla siyaset kurumunun en fazla ihtiyaç duyduğu hususlardan bir tanesi de bu yapıcı siyaset dili. Bu anlamda da HÜDA PAR'ın 5. Olağan Kongresi'nde verilen mesajların görülmesi lazım diye düşünüyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55