Demirci: "Gençlerin okuyabileceği güzel eserler yazarsak onlar da okurlar"
2. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı'na katılan Yazar Senai Demirci, okuma seviyesinin düşüklüğünü yazarların yazdığı kitaplara bağlayarak "Gençlerin okuyabileceği güzel eserler yazarsak onlar da okurlar." dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Nisan Fuar Merkezi'nde 23 Kasım- 2 Aralık tarihleri arasında halka açık olacak olan ve 250 yayınevinin ve 150 şair ve yazarın imza günü düzenleyeceği "2. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı" yoğun ilgi görmeye devam ediyor.
2. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı'nda okuyucularıyla buluşan Yazar Senai Demirci, gençlerin okuma sorunu ve okuma seviyesinin yükseltilebilmesi için yapılacaklar hakkında İLKHA’ya değerlendirmelerde bulundu.
"Okuma seviyesinin düşüklüğünü yazarların yazdığı kitaplarda aramamız gerekiyor" diyen Demirci, okuma seviyesinin düşüklüğünü yazarların yazdığı kitaplara bağlayarak her yazarın okunabilecek kitaplar yazması gerektiğini söyledi.
"Her insanın bir okuma ihtiyacı olmalıdır"
Her insanın bir okuma ihtiyacı olması gerektiğini ifade eden Demirci, "Okuma seviyesi düşükse demek ki benim güzel milletime okunması değerinde kitap yazılmamıştır. Nasıl ki öğrencinin başarısızlığını, öğretmenin öğretiminde aramalıysak okuma seviyesinin düşüklüğünü de yazarların yazdığı kitaplarda aramamız gerekiyor. Milletin okuyacağı değerde kitap yazmayışına bağlamalıyız. Yazar olursak okuyucu da olur. Her insanın bir okuma ihtiyacı olmalıdır. Bir insan kitap okuduğu vakit acele etmeden, sayfaları devirme telaşı olmadan bir kitabı okumalı. Bir metin sizi anlatıyorsa onu ekmek gibi yersiniz su gibi de içersiniz." dedi.
"Gençlerin okuyabileceği güzel ve sade eserler yazarsak onlar da okurlar"
Okuyucuların okumaya değer kitaplar okuması gerektiğini söyleyen Demirci, "Fuarlar kitabın varlığını ve yazarın yaşadığını haber vermesi anlamında gençlere ve diğer vatandaşlara harika bir fırsattır. Yüz yüze ve göz göze bakıyoruz. Yazmanın ve güzelliğinin zaten birbirimizin gözünün içinde de görüyoruz. Bir insan her türlü okuyabilir. Bu illa matbaada basılmış bir kitap olmak zorunda değildir. Gençlerin okuyabileceği güzel, sade ve dolulukta eserler yazarsak onlar da okurlar. Okurlar okumaya değer kitapları okusunlar. Benimde kitabım okumaya değmiyorsa beni de okumasınlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.