Denizli merkezli silahlı suç örgütü operasyonunda 32 zanlı tutuklandı

Denizli merkezli silahlı suç örgütü operasyonunda 32 zanlı tutuklandı
Denizli merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonla, silahlı suç örgütüne üye oldukları belirlenen 33 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 32'si tutuklandı.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Denizli, Afyonkarahisar, Ankara ve Bingöl'de tespit edilen 19 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.

Operasyonda 33 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda 23 ruhsatsız tabanca, 6 pompalı tüfek, 62 mermi, bıçak, muşta ve çok sayıda dijital doküman ele geçirildi. Şüphelilerin, kasten öldürme, yaralama, iş yeri kurşunlama, nitelikli yağma, yasa dışı silah ticareti ve dolandırıcılık gibi suçları, gençleri kullanarak örgütlü şekilde işledikleri tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 32'si "çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı, bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.