Derin Ekonomi'nin Kasım sayısı bayilerde

Derin Ekonomi'nin Kasım sayısı bayilerde
Ekonomi politik dergisi Derin Ekonomi’nin Kasım 2017 sayısı 160 sayfasıyla dopdolu. Derginin kapak dosyası, geleceğe hükmedecek güçleri belirleyecek olan yapay zekaya ayrıldı. Devletler bu konuda neler yapıyor? konusunu ele alıyor...

Türkiye’nin ilk uluslararası ekonomi politik dergisi Derin Ekonomi’nin Kasım 2017 sayısı 160 sayfasıyla dopdolu. Derginin kapak dosyası, geleceğe hükmedecek güçleri belirleyecek olan yapay zekaya ayrıldı. Devletler bu konuda neler yapıyor? Ayrıntılar Derin Ekonomi sayfalarında.

Kimi askeri araştırmaları destekliyor, kimi teknoloji şirketleri aracılığıyla milyar dolarlık yatırımlar yapıyor, kimi robotik alanında fark yaratmaya çalışıyor…

Devletler arası bu amansız yarış, yapay zekanın yakın ve uzak geleceği belirleyecek en büyük teknolojik atılımlardan biri olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz günlerde Birleşik Arap Emirlikleri’nin dünyanın ilk ‘yapay zeka bakanını’ ataması, meselenin ciddiyetinin son delillerinden biri. Rusya lideri Putin’in de vurguladığı gibi, geleceğin dünya hükümranlığı yapay zekaya hükmetmekten geçiyor.

Türkiye’nin ilk uluslararası ekonomi politik dergisi Derin Ekonomi’nin Kasım 2017 sayısında, bu teknolojik devrimin geleceği tüm detaylarıyla mercek altına alındı.

İDLİB’İN JEOPOLİTİĞİ VE OVAKÖY OYUNLARI

Türkiye, hem Kuzey Irak’taki hem de Suriye’deki gelişmeleri, bütüncül bir perspektiften, ön alıcı bir siyaset ve güvenlik yaklaşımı çerçevesinde, yakından takip ediyor. Türkiye’de siyasi akıl uzun süredir askeri, diplomatik ve insani boyutları iç içe geçen risk ve tehditlere karşı, güvenliğin sınır ötesinden başladığını, sınır güvenliğinin ancak sınır ötesi güvenlikle birlikte tesis edilebileceğini düşünüyor.

Bu genel fikri çerçeve içinde düşünüldüğünde İdlib harekatı ne ifade ediyor? İdlib operasyonu sonunda bir çatışmasızlık ortamı oluşturulduğu takdirde sonuçları ne olur?

Geçen ayın önemli gündem konularından biri de Ovaköy sınır kapısı oldu. Silopi’den Irak’a uzanan ticaret yolu, stratejik konumuyla dikkat çekiyor.

Türkiye Ovaköy konusunda yıllarca nasıl oyalandı? Irak merkezi hükümetiyle doğrudan temas kurmaya imkan sağlayacak bu kapının açılması, bu ülkede ve bölgede dengeleri nasıl etkiler? Tartışma, tüm boyutlarıyla Derin Ekonomi sayfalarında.

 

KÖRFEZ SERMAYESİNİN PROFESYONEL PRENSLERİ

Petrol-finans-gayrimenkul sektörleri bir arada anılınca dünyada akla gelen ilk yer, şüphesiz Körfez bölgesi. Son yıllarda petrol fiyatlarının düşük seyretmesi nedeniyle bütçe gelirlerinde ciddi düşüşler yaşayan Körfez ülkeleri, hâlâ yeterince vakit varken hızlı davranmak istiyorlar.

Dünyanın en iyi yöneticilerini yüksek maaşlarla Körfez bölgesine çekmiş durumda oldukları için, kendilerini petrol sonrası döneme hazırlayacak kadrolara fazlasıyla sahipler. Bu sayede dijital teknolojilere dayalı iş modelleri konusunda birçok Batı ülkesini geride bırakan başarı hikayelerine şimdiden imza atmaya başladılar.

Körfez ülkelerini geleneksel sektörlerin dışına çıkararak, zengin bir ekonomik çeşitlenmeye götüren bu yeni nesil CEO’lar kim, nasıl bir profile sahipler?

Körfez’i 2030’a hazırlayan 25 CEO’yu yakından tanımak isteyenler için Derin Ekonomi geniş kapsamlı bir dosya hazırladı.

TÜRKİYE VE DÜNYA GERÇEKLERİNE DAİR YORUMLAR

İbrahim Karagül yönetimindeki Derin Ekonomi, güçlü yazar kadrosunun yorumlarını okurlarının dikkatine sunuyor. Doç. Dr. Ömer Bolat, Ali Saydam, Doç. Dr. Hatice Karahan, Aşkın Baysal, Prof. Dr. Ahmet Ulusoy, Doç. Dr. Kadir Tuna, Prof. Dr. Murat Yülek, İbrahim Acar, Dr. Mamdouh G. Salameh, Prof. Dr. Obiyathulla Ismath Bacha, F. William Engdahl, Robert M. Cutler, Pierre Chiartano, Dimitri Triantaphyilou ve Shuriah Niazi, ekonomi ve politika gündemine ilişkin yorumlarıyla farklı bakış açıları sunuyor.

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.