Derin Tarih Şubat Sayısı Bayilerde

Derin Tarih Şubat Sayısı Bayilerde
Sultan II. Abdülhamid hakkında 33 Soruda 33 Ateşten Yılın Muhasebesi! Derin Tarih'te...

Yazı ve görüşleriyle Necmettin Alkan, Engin Deniz Akarlı, Mustafa Armağan, Mehmet Ali Beyhan, Franco Cardini, Mehmet Çelik, Semavi Eyice, François Georgeon, Arif Emre Gündüz, Şükrü Hanioğlu, Kemal Karpat, Adem Ölmez, Azmi Özcan, Nil Sarı, Arzu Tozduman Terzi ve Ahmet Uçar Derin Tarih’te!

 

Muhteşem İki Kitap Hediyesi!

“Milli Mücadele Yıllarında Maraş” adlı kitapta çok özel görsellerle bir kahramanlık destanına şahit olacaksınız. “Türkün Başına Gelen Şapka Meselesi” ise Osmanlıca aslıyla ilk kez yayınlanıyor. Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi’nin kaleminden bir devrin anatomisi!

 

Başka Neler Var?

Selçukluların mezhep çatışmalarına getirdiği çözüm neydi? Doç. Dr. Muharrem Kesik cevaplıyor.

Geçen ay kaybettiğimiz Prof. Dr. Orhan Okay’ın hoca, yazar ve insanî yönlerini Prof. Dr. İsmail Kara satırlara taşıdı. Yavuz Bahadıroğlu Maraş’ın Namus Günü 12 Şubat 1920’yi anlatıyor. Ateşi kanla, kurşunu etle, kılıcı kemikle durduran şehir “Kahraman Maraş” Mustafa Armağan’ın kaleminden. Cumhuriyet tarihindeki Kürtler ve Kürt isyanları üzerine çalışmalarıyla tanıdığımız araştırmacı-yazar Mahmut Akyürekli ile Koçkıri Kırımı kitabını konuştuk.

İstanbul’un Hafızası Prof. Dr. Semavi Eyice Pinturicchio’nun tablosundaki Cem Sultan’ın izini sürüyor. Koleksiyoner Mehmet Çebi’yle hilye koleksiyonunu ve müzesinin kuruluş hikâyesini konuştuk. 1925’te yayınlanan Tekkeler Yıkılmalıdır adlı kitapçığın Latin harflerle çevirisi, Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç’ın analiziyle…

Prof. Dr. Hüsamettin Arslan “Babalarımız gibi Osmanlı da kaderimizdir” diyor. Prof. Dr. Adnan Demircan “Servetim sizin, hicret benim olsun” diyen sahabe Suheyb b. Sinan’ı anlatıyor. Osmanlı’da cüzzamlılara özel rehabilite ve merhamet yuvası Miskinler Tekkesi’ni Büşra Sezgin Öztürk yazdı. Buruşuk zamanların demirden dedektifi ‘Ütü’ İkbal Betül Armağan Gözlü’nün kaleminden. Halil Solak Mimar Sinan ile Mihrimah Sultan arasında yaşandığı iddia edilen ‘aşk’ efsanesini ayrıntılarıyla ele alıyor. Şişenin İçindeki Efsane!

Mehmed Doğan’ın kaleminden ödül kelimesinin ilginç hikayesi.

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.