,
  • BIST 8876.22
  • Altın 2877.277
  • Dolar 34.2018
  • Euro 37.5403
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 25 °C

Derya Yanık: Sessiz Bir Tehlike İle Karşı Karşıyayız!

Derya Yanık: Sessiz Bir Tehlike İle Karşı Karşıyayız!
Adalet ve Kalkınma Partisi Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Anadolu Basın Federasyonu’nun davetlisi olarak Anadolu Sohbetleri Programında Gazetecilerle bir araya geldi.

Anadolu Sohbetleri Programında Gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplayan Yanık, kadın cinayetleri ve toplumsal meseleler konusunda önemli açıklamalar yaptı.
Toplumsal refleksleri olduğu meselelerde önleyici tedbirlerin alınması noktasında hükumet olarak çok ciddi tedbirlerin alındığını, bu konunun çok yönlü bir konu olduğunu söyleyerek, farkındalık ve yasalar bağlamında çalışmalar yapıldığını buna rağmen uygulamalarla ilgili eleştiriler olduğunu, önümüzdeki dönemde önleyici tedbirler bağlamında çalışmaların yapılacağını ifade etti. 
BUGÜN 22 YIL ÖNCEKİ TÜRKİYE YOK
22 yıl önce iktidar olduğumuz dönemdeki Türkiye yok şimdi diyen Yanık, İnternet yoktu, internet ortamında gazetecilik yoktu, internet suçları yoktu diyerek çok şeyin değiştiğini ve yeni atılması gereken adımlar olduğunu söyledi.
BÜYÜK VE SESSİZ BİR TEHLİKE İLE KARŞI KARŞIYAYIZ!
2 genç kızın vahşice öldürülmesi ile ilgili gelen soruya, çocukların aileleri ile görüştüğünü, buna hiçbir yüreğin dayanamayacağını söyleyen Yanık, 19 yaşında bir çocuk bu vahşeti yaptı, büyük ve sessiz bir tehlike ile karşı karşıyayız diye konuştu. 
Yanık, kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal duyarlılığın, önleyici tedbirlerin ve hukuki düzenlemelerin önemine dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:
“Her zaman ifade ettiğimiz gibi, genel olarak şiddetle ama özellikle kadına yönelik şiddetle mücadele çok boyutlu, çok katmanlı ve çok paydaşlı bir işbirliğini gerektiriyor; toplumsal duyarlılık, önleyici tedbirler, suçun niteliğine uygun hukuksal düzenlemeler. İkbal ve Ayşenur’un maruz kaldığı vahşet de dahil, son zamanlarda tanık olduğumuz kimi şiddet vakaları, önleyici tedbirler kapsamının genişletilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.”
Yanık, katilin yaşı ve profiline de dikkat çekti; “19 yaşındaki katilin profili, radikal davranış biçimleri, eğilimleri, sosyal hayatın içindeki ‘sessiz’ tehlikelere daha çok dikkat kesilmemiz gerektiğini gösteriyor. Okurken dahi kanımızı donduran eylemleri, 19 yaşındaki birinin gerçekleştirebiliyor olması tehlikenin büyüklüğünü gösteriyor.”
Derya Yanık, aile birliğinin korunması, ilişkilerin sağlıklı olması için çaba verildiğini, diğer tarafta ise devasa bükük sanal bir alan olduğunu söyleyerek, bütüncül mücadele etmenin gerekliliğine vurgu yaptı. 
Yanık, bu konuya siyaset üstü bakmak gerekir, iktidar ve muhalefet olarak topyekûn bir mücadele ile bu konunun üstesinden gelebiliriz. Yaşlı nüfusumuz artıyor, ömür uzuyor, bugün 10, 12 yaşındaki çocuklarımız sosyalleşmelerini sanal alemde sağlıyor. Bizim bunları geleceğe dönük düşünmemiz lazım dedi. 
derya-yanik-anadolu-basin-federasyonu.jpg

ORTAK AKILLA KUŞATICI ÇÖZÜMLER BULMALIYIZ
Dijital platformlarda çocuklarımızın varlığı çok önemli. İnternet oyunları, sapkın akımlar, guruplar büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu konuda çok ciddi, somut adımlar atmamız lazım. Ortak akılla bu konuları nasıl çözeriz ona bakmak lazım. Bütün toplum katmanları ile kuşatıcı çözümler bulmalıyız. 
BÖLGESEL VE KÜRESEL BİR TEHDİTLE KARŞI KARŞIYAYIZ
İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırım ve katliamını destekleyen tek devletin Almanya olduğunu, diğer taraftan İngiltere gibi bazı batılı ülkelerin dil ucuyla söylediğini ifade eden Derya Yanık, ABD’nin çok ciddi silah ve mühimmat yardımı yaparak soykırıma ortak olduğunu söyledi. 
Türkiye’nin bu konuda bir kez daha haklı çıktığını ifade eden Yanık, bölge ülkeleri İslam İş birliği Teşkilatı (İİT) bu tehlikenin farkına ne zaman varacak. Burada çok büyük bir insanlık suçu işleniyor mesele sadece Filistin meselesi değil. Bölgesel bir tehdit, daha sonra da küresel bir tehdit bu dedi. 
Derya Yanık, İsrail BM Temsilcisini istenmeyen adam olarak gösterme cüretini gösteriyor. Eli kolu bağlı uluslararası bir sistem var dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55