Diyarbakır'da 16'ncı Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarı devam ediyor

Diyarbakır'da 16'ncı Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarı devam ediyor
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Mezopotamya Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen 16'ncı Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarında ülkenin birçok yerinden gelen 127 firma ürünlerini sergiliyor.

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuara katılımcı ve ziyaretçi noktasında ilgi büyük. Bu yıl 150 bin ziyaretçi bekleniyor.

Fuara dair düşüncelerini aktaran firma yetkilileri tarım ürünleriyle ilgili önemli bilgilendirmede bulundu.

"Bu tür fuarlarda ürünlerimizi tanıtma fırsatı buluyoruz"

Fuara katılımın iyi düzeyde olduğunu dile getiren Fatih Aktürk, "Bu tür fuarlarda ürünlerimizi tanıtma fırsatı buluyoruz. Vatandaş buraya gelip ürünleri görüyor. Tarımda devamlı yenilikler oluyor. Tüm Diyarbakırlıları fuara gelip görmelerini, tarıma dair bilinmeyenleri öğrenmelerini istiyorum." dedi.

Un ve yem satışı yapan Ömer Savaş, "Yemlerle ilgili bilgi almak isteyenler için ürünlerimizi bu fuarda sergileyip tanıtıyoruz. Diyarbakır'da gelenekselleşen Tarım ve Hayvancılık fuarına katılmak bizim için iyi oldu." ifadelerini kullandı.

Aynı sektörün temsilcisi olan Kadir Almaz ise ürettikleri yem ve unları tanıttıktan sonra vatandaşların yem ve un hakkında bilmesi gerekenleri şu cümlelerle anlattı:

"Öncelikle hangi hayvana ne verileceği bilinmeli. Örneğin bazı yemler küçük baş hayvanlarda kullanılmaz, büyük baş hayvanlarda kullanılır. Onun dışında yemin protein miktarına bakılmalı. Çünkü yemdeki protein miktarı hayvanda et ve süt miktarını etkiler. Bununla birlikte yemin enerji miktarı da önemlidir. Bunlara dikkat edilmeli."

"Fuarlar, çiftçiyi ve satıcıyı bir araya getirdiği için önemli"

Dron satışı ve teknik servisi yapan Cemil Gençdal ise dronlarla tarlalarda ilaçlama yaptıklarını söyleyerek, "Dronlarla ilaçlama hizmeti veriyoruz. Traktörle ilaçlama yaptığımızda ekinler eziliyor. Fakat ilaçlamayı dronla yapınca ekinler zarar görmüyor. Dronla yapılan ilaçlamada zamandan, iş gücünden, yakıttan ve ilaçtan tasarruf yapılıyor. Bir traktörün 3 günde yapabildiğini dron bir günde yapıyor. Dronlarla katı gübreleme ve tohumlamada yapılıyor." dedi.

Diyarbakır'da tarımda dron kullanımının Çınar, Bismil ve Silvan'da daha fazla yaygın olduğunu belirten Gençdal, pirincin ekimi ve ilaçlamasında da Pirinçlik'te sıkça kullanıldığını belirtti.

Son olarak fuarın katkısının kendilerine ve çiftçiye fayda sağladığını ifade eden Gençdal, Diyarbakırlıları fuara davet etti.

Diyarbakır'da 16'ncı Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarı devam ediyor

Diyarbakır'da 16'ncı Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarı devam ediyor

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.