Diyarbakır’da MMG idare kurulu toplantısı gerçekleştirildi
Mimar Mühendisler Grubu (MMG) 12’inci Dönem Birinci Genel İdare Kurulu Toplantısını Diyarbakır’da gerçekleştirdi.
Basın açıklamasını yapan MMG Genel Başkan Yardımcısı Osman Balta, Diyarbakır’ın önemli bir konumda yer aldığını, bu sebeple burayı tercih ettiklerini söyledi.
Cuma gününden beri farklı yerleri gezme imkânı bulduklarını belirten Balta, “3 günlük süre içerisinde şehrimizin farklı tarihi yerlerini ziyaret ettik. Özellikle Ulu Cami, Hz Süleyman bin Halid bin Velid Camii, Suriçi, malumunuz 5 bin 700 kilometre olması dolayısıyla dünyada uzunluk olarak 2’inci sırada ve korunması gereken en önemli eserler içerisinde yer almaktadır. Tabi Mimar Mühendisler Grubu olarak bizler, 1996 yılında resmi hüviyetine kavuşmuş olarak bu sene 21’inci yılımızı kutladık. 21’inci yılımızın da çalışma toplantısını yine 21 plakalı vilayetimiz olan Diyarbakır’da yapmayı tercih ettik.” dedi.
Diyarbakır’ın, birliğin simgesi olduğunu dile getiren Balta, “Belediyelerle, büyükşehir belediyeleri olsun, ilçe belediyeleri olsun birçok şehirlerde özellikle İstanbul’da bir araya geldik. Birçok faaliyetler gerçekleştirdik. Bu senede Mimar Mühendisler Grubu olarak bizler özellikle Diyarbakır’ı seçtik. Hem 21’inci yılımız olması münasebetiyle hem de Diyarbakır’ımız bizim ülkemizin göz nuru, göz bebeğimiz, hakikaten birlik beraberliğimizin simgesi olması gereken, numune olması gereken bir ilimiz. Gerek coğrafi konumu itibariyle olsun gerekse yerleştiği alanlardaki tarım alanlarının çokluğu itibariyle olsun, gerekse genç nüfusa sahip olmasından dolayı olsun bu şehrimiz, vilayetimiz ülkemizin aslında birçok konuda göstergesi konumundadır. Kamuoyuna, bütün milletimize dikkat çekmek açısında düşündük ki biz Diyarbakır’a gidelim.” ifadelerini kullandı.
Ülkenin mimari konularına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Balta, sözlerine şöyle devam etti:
“Diyarbakır mimari, tarihi anlamda çok önemli bir şehrimiz, burada birçok değişim dönüşüm faaliyetleri var. Kentsel dönüşüm faaliyetleri var, mimari eserlerin korunması, muhafaza edilmesi, restorasyon çalışmaları var. Bu manada sur içinde Hz Süleyman bin Halid bin Velid Cami'nin etrafındaki düzenlemelerin gerçekten güzel bir şekilde yapıldığına müşahede ettik. Diğer kalan kısımların da bu şehrin mimarisinin, bu şekilde yapılmasını temenni ediyoruz. Çünkü şehrin özüne paralel bir şekilde, özüne uygun şekilde yapılacak yapılanmalar, kentsel dönüşüm çalışmaları uygun olması gerekir.” (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.