,
  • BIST 9109.34
  • Altın 2919.651
  • Dolar 34.2345
  • Euro 37.6242
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Dokuzuncu Âlimler Buluşması Sonuç Bildirgesi yayımlandı

Dokuzuncu Âlimler Buluşması Sonuç Bildirgesi yayımlandı
İTTİHADUL ULEMA'nın 9'uncusunu düzenlediği Alimler Buluşması'nın sonuç bildirgesinde "Peygamberlerin varisleri olan İslam ümmetinin âlimleri, ümmetin başsız ve lidersiz kaldığı bu asırda İslam'ın izzetini ve şerefini korumak için öne çıkarak sorumluluk al

için uyarmalı. Türkiye başta olmak üzere tüm İslam ülkelerini siyonist rejimle olan siyasi askeri ve ekonomik tüm ilişkileri keserek ambargo uygulamalıdırlar.

16- İslâmî ihyanın bu asırda Kudüs davasına endeksli olması, toplumlarımızın uyanışının, Kudüs'ün istiladan kurtulmasına ve insanlığın siyonizme karşı uyanıp kula kulluktan kurtulmasına vesile olacağını göstermektedir. Kudüs ve Mescid-i Aksa meselesini, Gazze ve Filistin kahramanlarının destanlarını ve siyonist sömürgeciliğe karşı direniş ateşini nesillerin ruhlarında canlı tutmak gerekir.

17- Aksa Tufanı, sindirilen ve ihlal edilen hakların, cihat ve onurlu direniş dışında başka yollarla kurtarılamayacağı ve korunamayacağını ispatlamıştır. Zira 'İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır!' (Necm Sûresi, 39) Allah Teâla hiçbir emeği zayi etmez. Toprağa atılan tohum yeşerir ve yeşeren tohum büyür.

18- Gazze'nin sokak ve caddelerinde akan temiz kan, büyük fedakârlıkların ve Filistin topraklarının kıymetini santim santim bilen saf nesiller yetiştirecektir. Ne bir damla kan ne bir karış toprak ne de bir zeytin dalı boşa gidecektir. Haklarını hak sahiplerine iade edecek olan da bu nesiller olacaktır.

19- Aksa Tufanı geçici bir olay değil, Müslümanların gönlünde hala hissedilen İslam iradesinin ve direniş ruhunun vücut bulmuş halidir. Siyonist işgali sona erene kadar ve Mescid-i Aksa, Kuds-ü Şerif ve tüm Filistin özgürleştirilene kadar, bugün İslam adına çalışanların en büyük önceliği buna destek vermek ve Gazze halkının yanında durmak olmalıdır.

20- Siyonistler ile destekçisi devletlerin ve şirketlerin malları boykot edilmeli. Bunların mallarını tüketerek elimizi kardeşlerimizin kanına bulaştırmayalım. Boykotu delerek siyonistlere cephane taşımayalım. Siyonist vahşete karşı mücadele eden kardeşlerimize tüm imkânlarımızı kullanarak yardım edelim, destek olalım." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55