DÜ’de "Hizmet İçi Eğitim İşbirliği Protokolü" toplantısı
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dicle Üniversitesi arasında imzalanan ‘Hizmet İçi Eğitim İşbirliği Protokolü’nün tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dicle Üniversitesi arasında imzalanan ‘Hizmet içi Eğitim İşbirliği Protokolü’nün tanıtım toplantısı Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kılıç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Ok, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Tekdemir, akademisyenler, okul müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı toplantıda, 330 öğretmene 8 alanda eğitim verileceği projenin tanıtımı yapıldı.
Toplantıda ilk konuşmayı yapan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan yaptı. Aslan, bilgi gücüne hâkim olabilmek için yenilikçi olmak gerektiğini söyledi.
Önceden toplumların sanayi ve tarım olarak ikiye ayırıldığını hatırlatan Aslan, "Ama 21. yüzyılda bir de ’bilgi toplumu’ diye bir toplum ortaya çıktı. Artık sanayiden ve tarımdan çok bilgiye hâkim olan toplumlar dünyaya hâkim olacaktır. Bilgi gücüne hâkim olabilmemiz için de kendimizi her gün yenilememiz gerekiyor. Çünkü bilgi her gün yenilenmektedir. 21. yüzyılda hızla değişen bilgiye ayak uydurabilmemiz için özellikle öğretmenler olarak ve ülkemizin en genç, en dinamik nesline hitap eden bir meslek grubu olarak bizim öğrencilerimize yetişebilmemiz için elbette ki gelişmelere hızla ayak uydurmamız gerekiyor. Bizim ilkokul çağlarımızda ‘atom parçalanmaz’ diye bilirdik ama günümüzde teknoloji öyle bir gelişti ki atomun da parçalanabileceğini görmüş olduk." dedi.
Daha sonra konuşan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ise en güzel yatırımın gençler olduğunu belirtti.
"Dicle Üniversitesi Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden birisidir." diyen Gül, sözlerine şöyle devam etti:
"Dünyanın ilk kütüphanesi de bu kentte kurulmuş. İlk defa Asurlular döneminde Kil Tabletlere yazılar yazılmış, Asur Kralı 40 bin tabletin içinde bulunduğu bir depo oluşturmuştur. Böyle bir medeniyetin yetiştiği topraklarda yaşadığımız için kıymetini bilmemiz gerekiyor. Üniversiteler milletlerin mukaddes kurumlarıdır. Çünkü uğraştığınız kesim insanlardır. Devletler tabi ki yol, kanalizasyon, köprü yaparlar ama devletlerin en büyük yatırımları insanlardır. Dolayısıyla bizim uğraştığımız kesim milletin geleceğini oluşturan öğrencilerdir. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte daha önce proje liselerle protokoller imzalanmıştı. Müdürlüğün müfredatı çerçevesinde öğretim görevlilerimiz proje liselere destek vermeye devam ediyor. Kendim de bazı liselere gidip öğrencilerle biraraya geldim. Çünkü bizim en güzel yatırımımız bu gençlerimizdir. Bunlara çok kaliteli eğitim vermek zorundayız. Bugün de yine güzel bir işbirliği protokolü için toplanmış bulunuyoruz. Değerli öğretmenlerimiz üniversitemizin öğretim görevlileri tarafından hizmetiçi eğitimi alacaklardır. Bu maksatla bunun açılışı gerçekleştirmiş olduk. Bu projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum."
Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Toprak ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kılıç da hizmet içi eğitim protokolünün önemine ilişkin birer konuşma yapmasıyla devam eden toplantı mesleki eğitimle ilgili sunumun ardından soru-cevap kısmıyla son buldu.
Proje kapsamında, Dicle Üniversitesi akademisyenleri tarafından 330 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenine elektrik-elektronik, bilişim, inşaat, kimya teknolojileri, tesisat ve iklimlendirme, makine ile motorlu taşıtlar olmak üzere 8 alanda eğitimler verilecek. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.