,
  • BIST 9771.16
  • Altın 2725
  • Dolar 33.9708
  • Euro 37.6168
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 32 °C
  • Antalya 30 °C

Dünya âlimlerinden, olimpiyat oyunlarındaki "Hazreti İsa" temalı cinsel sapkınlığa tepki

Dünya âlimlerinden, olimpiyat oyunlarındaki "Hazreti İsa" temalı cinsel sapkınlığa tepki
İslam âlimleri, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nın açılış kutlamalarında, Hazreti İsa’yı konu alan “Son Akşam Yemeği” tablosunun canlandırılmasında cinsel sapkınlığın dayatılmasını kınadı.

İslam ülkelerindeki 31 ulema kurumu ile 70 âlim ve akademisyen, yaptıkları ortak açıklamayla, olimpiyat oyunlarının açılış töreninde Hazreti İsa'ya sembolik bir atıfta bulunan "Son Akşam Yemeği" tablosunun canlandırılmasında eşcinselliğin teşvik edildiğini ve insani içgüdülere aykırı değerlerin pazarlandığına dikkat çekti.

Türkiye'den İTTİHADUL ULEMA'nın da imzasının bulunduğu ortak açıklamada, canlandırmada son derece müstehcen ve dejenere tasvirlere yer verildiği belirtilerek, Allah'ın peygamberlerini ve elçilerini tahkir eden her türlü eylemin kınandığı ifade edildi.

Açıklamada, Hazreti İsa'ya hakaret edilmesinin; dünyadaki Müslümanlar ve Hıristiyanlara hakaret olduğu kadar, başkalarının inançlarına ve kutsallarına hakareti reddeden tüm aklıselim sahipleri için de bir hakaret teşkil ettiği belirtildi.

Bu konuda "ifade özgürlüğünün" arkasına saklanılmasının çirkin bir olay olduğuna işaret edilen açıklamada, "Zira ifade özgürlüğü kullanılırken başkalarının inançlarına saygı gösterilmeli ve onlara karşı saldırgan olunmamalı. Aksi takdirde bu durum kaosa yol açar, nefreti yayar ve insan toplumunu yozlaştırır. Bu, tüm uluslardan ve halklardan makul insanlar tarafından kabul edilen bir ilkedir. Bu eylem, kutsallara saldırıdan ve insanlığın büyük çoğunluğunun inandığı ve kutsal saydığı inançları hor görmekten başka bir şey değildir." denildi.

Açıklamada, kutsal mekanlara saldıralara ve Allah'ın peygamberlerinden ve elçilerinden birine hakaret edenlere karşı durmanın mukaddes bir görev olduğu ve bunun İslam dininin özünde yer aldığı vurgulandı.

Bu utanç verici eylemi kınayan ve tepki gösterenlere teşekkürlerin iletildiği açıklamada, "Resmî kurumları, insan hakları örgütlerini ve başkalarının inanç ve kutsallarına hakaret edilmesini kınayan geniş kitleleri, protesto düzeyini yükseltmeye ve organizasyon komitesi ve ev sahibi ülke üzerinde en üst düzeyde baskı kurarak bu utanç verici sahne için özür dilemeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Âlimler olarak, dinlerin ve sembollerinin kutsallığını koruma ve insan toplumları arasında barış içinde bir arada yaşamayı sağlama yükümlülüğüne dayanarak, dinlere ve kutsal mekânlara hakareti suç sayan uluslararası kanun ve yasaların çıkarılması çağrısında bulunuyoruz.

2024 Paris Olimpiyatlarının açılış töreninin, Fransa'nın düşünsel ve davranışsal aşırıcılığında yeni bir yaklaşım benimsediğini; insan doğasına aykırı fikirleri dünyaya dayattığını ve adalet, özgürlük, barış ve haklar konusundaki tanıtımının artık söz ve eylemlerle yalanlanan boş sloganlardan ibaret olduğunu vurguluyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55