,
  • BIST 9031.64
  • Altın 2920.624
  • Dolar 34.2683
  • Euro 37.6359
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C

Ebu Ubeyde'den Aksa Tufanı yıl dönümünde önemli mesajlar

Ebu Ubeyde'den Aksa Tufanı yıl dönümünde önemli mesajlar
Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, işgal rejimi saldırılarını devam ettirdiği müddetçe Allah'ın yardımı ve kuvvetiyle direnişin de uzun ve acı verici bir savaşı devam ettireceğini vurguladı.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı harekatının birinci yıl dönümünde videolun bir paylaşımda bulunarak önemli mesajlar paylaştı.

Telegram kanalı üzerinden konuşan Ebu Ubeyde, Filistin direnişinin 7 Ekim 2023'te başlattığı operasyonu, "Tüm muharebe ve istihbarat sistemleriyle güçlendirilmiş bir suç askeri ekibini hedef alan, Allah'a şükür modern çağın en profesyonel ve başarılı operasyonu" olarak nitelendirdi.

Ebu Ubeyde, operasyonun “işgalin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırganlığının benzeri görülmemiş, tehlikeli bir aşamaya ulaşmasından ve düşmanın yerleşim, Yahudileştirme, esirlere yönelik saldırı, tüm tabuların çiğnenmesi ve Gazze'ye uygulanan kuşatmaya yönelmesi sonrasında gerçekleştiğine" dikkat çekti.

El Kassam Tugayları sözcüsü, "Bugün, Mescid-i Aksa selinden bir yıl sonra bölgedeki gerçeğin özeti şu: Filistin halkı, tüm kahramanlık öykülerine rağmen bir efsane, Gazze ise bir efsanedir." Komşunun ihanetine, korkaklığa ve suç ortaklığına rağmen, dünyaya haysiyetin, toprak sevgisinin, özgürlük özleminin ve mücadelenin anlamını öğreten halkımızın büyüklüğünden utanç içinde saklanıyor.” Rejimlerin."

Ebu Ubeyde'nin konuşmasından öne çıkan diğer ifadeler şöyle:

"Halkımız, komşularımızın başarısızlığına, rejimlerin korkaklığına ve suç ortaklığına, düşmanın ve iğrençlik ve saldırganlık güçlerinin vahşetine rağmen efsanevi bir kararlılık sergilemiştir.

Filistin civarında halkımızın yanında savaşan, onları destekleyen ve düşmanla doğrudan savaşan ve onlara büyük kayıplar verdiren ateşli cepheler var.

Yemen ve Irak, insansız hava araçları işgal altındaki Filistin semalarında dolaşıyor, düşmanı vuruyor ve ağır kayıplar verdiriyor.

Aksa Tufan’ından bir yıl sonra İran İslam Cumhuriyeti düşmana Gerçek Vaad operasyonuyla saldırıyor.

Bu (siyonist) oluşumu bir arada tutan tek şey ABD yönetiminin her zamanki ipleridir ve bu ipler şüphesiz zamanla kopacaktır.

Direniş operasyonları düşmanın güvenlik ve savunma kapasitesini tüketiyor, ekonomik kayıplara yol açıyor ve yerinden edilmeye zorluyor.

Siyonist varlık yeryüzündeki tüm milletlerden ve özgür halklardan dışlanmış olarak yaşamaktadır.

Bir yıl geçtikten sonra, Amerikanlar ve Batı tarafından desteklenen zalim bir düşmana rağmen, destansı bir direniş gösteren efsanevi bir Filistin halkıyla karşı karşıyayız.

Bir yıl geçti ve halen her türlü suçu işlemekten çekinmeyen zalim bir düşmana karşı adil olmayan bir savaşta mücadele ediyoruz.

Binlerce düşman askerini öldürdük ve yaraladık, yüzlerce askeri aracı devre dışı bıraktık.

Kibirli düşman ne tarihin derslerini ne gerçeği ne de halkımızın ve ümmetimizin kültürünü anlıyor.

Her kesimden mücahitlerimiz ve direniş savaşçılarımız, Gazze Şeridi'nin her santimetrekaresinde, düşmanın askerlerinin, araçlarının ya da askeri kalabalığının bulunduğu her yerde, kararlılık ve kahramanca mücadeleyi sürdürüyor.

Allah'a şükürler olsun ki taktiklerimizi, savaş formasyonlarımızı, çalışma yöntemlerimizi sürekli olarak mevcut şartlara ve olası tüm senaryolara uygun şekilde geliştirdik.

Allah'ın yardımıyla ve kuvvetiyle, bizim kararımız ve seçimimiz, işgal saldırganlığı sürdürmekte ısrar ettiği sürece, düşman için uzun, acı verici ve maliyetli bir yıpratma savaşıyla yüzleşmeye devam edeceğiz.

 Hareketimizin liderlerine yönelik suikastın ve büyük mücahit lider İsmail Heniyye'nin (Allah ona rahmet etsin) önderlik ettiği direnişe karşı siyonist sevinçler, düşmanın kibrinin en büyük delilidir.

Düşmanın, şehit lider Seyyid Hasan Nasrallah da dahil olmak üzere liderlerimize suikast düzenlemesi, hayali ve geçici bir sevinçtir. Suikastlar ne zaman kurtuluş ve direniş hareketlerinin nihai sonu oldu ki?

Filistin ve Arap devrimimizin tarihi, sevincin hüzne dönüşeceğini gösteren örneklerle doludur.

Suikastlar zafer olsaydı, 90 yıl önce Şeyh İzzeddin El Kassam'ın öldürülmesinden bu yana direniş sona erecekti. Ancak her şeye rağmen direniş devam etti ve güçlendi.

Bugün Hizbullah'taki savaşçı kardeşlerimize diyoruz ki, düşmana acı kayıplar verdirme gücünüze ve kudretinize güveniyoruz.

Batı Şeria'daki kamplarda yaşananlar, düşmanın politikasının stratejik bir karar olduğunu ve topraklarımızın her yerinde uygulandığını teyit ediyor.

Bu işgal, özellikle de mevcut terörist hükümet, Ürdün Nehri'nin batısında tek bir Filistinli görmek istemiyor.

Düşman sadece güç dilinden anlar ve silahlara sadece silahlarla karşı konulabilir.

Son Yafa operasyonu bundan sonra yaşanacakların sadece bir bölümü ve Allah'ın izniyle bir sonraki daha şiddetli olacak.

Batı Şeria'daki kardeşlerimizi düşmanın barbarlık ve suçlarına karşı direnişlerini arttırmaya çağırıyoruz

İlk günden beri esirleri korumak ve muhafaza etmek konusunda istekliydik.

İşgal kamuoyuna diyoruz ki, Netanyahu'nun ihtiraslarına hizmet etmeseydiniz esirlerinizi bir yıl önce geri alabilirdiniz.

Refah'ta altı esirin başına gelenler, Netanyahu ve terörist hükümeti uzlaşmaz olduğu süreç başkalarının da başına gelebilir.

İsrailli mahkumlara yönelik riskler her geçen gün artıyor. Çatışma alanında esirleri çapraz ateşe ve muhtemelen düşman ateşine maruz kalıyor.

Ümmetin alimlerini sözlü kınamanın ötesine geçmeye ve onlara şunu söylemeye çağırıyoruz: Mescid-i Aksa'nın yıkım haberini mi bekliyorsunuz?

Ümmetin alimlerini, halkımıza ve İslami ve Hristiyan mabetlerine yapılanların vahametini vurgulamaya çağırıyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55