Ege İhracatçı Birlikleri TARKEM’e ortak oldu
TARKEM Tarihi Kemeraltı Yenileme Alanının kentle ilişkisinin yeniden kurulması, boşalan işlevlerin yerine yenilerinin getirilmesi, kullanıcı çeşitliliğinin artırılması, tarihi dokuyu koruyacak nitelikli yatırımcıların Tarihi Alana çekilmesi, tarihi ve kültürel mirasın yaşatarak korunması, kentliye ve turizme kazandırılması, kentlilik bilincinin geliştirilmesi amacıyla yerel yönetimler ortaklığı ile 116 iş insanı tarafından kuruldu. 2015 yılı Eylül ayında sermaye artırımı gerçekleştiren TARKEM İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 30, Konak Belediyesi’nin de yüzde 1’lik ortaklığıyla yüzde 31 kamu, yüzde 69 özel sektör payı ile Türkiye’de kamu, özel sektör ortaklığının güzel bir örneğini oluşturmaktadır.
TARKEM İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin gündemine taşıdığı İzmir Tarih Projesi’ne dikkat çekerek, iş insanlarının sağladığı maddi ve manevi destek ile tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek yenilikçi bir iş modelini geliştirdi. Kültürel miras alanında Türkiye’ye örnek teşkil edecek nitelikteki TARKEM kamu-özel ortaklık modeli katılımcı planlama ilkeleri doğrultusunda, disiplinler arası bir yaklaşım ile tasarlandı.
TARKEM kamu özel ortaklık modeli çerçevesinde Tarihi Kemeraltı Yenileme Alanı ile ilgili paydaşlar arası ilişkilerin güçlendirilmesi, kalkınma girişimlerinin tabandan tavana yaklaşımla geliştirilmesi, yerel ihtiyaçlara duyarlı, katılımı ve maliyet paylaşımını esas alan projelerin hayata geçirilmesi için çalışmaktadır.
TARKEM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Uğur Yüce, Ege İhracatçı Birlikleri’nin TARKEM ortağı olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, ayrıca İzmir Ticaret Borsası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odası’nın da ortak olabilmeleri için gerekli statü değişikliklerini yaptıklarını, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nün bu kurumların ortaklığının önünde hiç bir engel kalmadığını belirttiğini, Tarihi Yenileme Alanı’nın kalkındırılması amacıyla bir kamu - özel ortaklık modeli oluşturmak için bu kurumların ortaklığa beklendiğini söyledi.
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Amacımızın İzmir’in cazibe merkezi haline getirilerek mevcut ya da potansiyel müşteriler açısından ilgi odağı olmasını sağlamak. Şehrimizin ve bölgemizin geleneksel ihraç ürünlerinin öne çıkarılmasına katkıda bulunarak potansiyel pazarlarımızdaki alıcıları buraya çekmek.” dedi.
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.